APARITII TV
Analiza PSA ajuta la depistarea cancerului de prostata
[30.11.-0001] | SURSA: Stirile PROTV

Prostata este, in cazul barbatilor, un veritabil calcai al lui Ahile. Asa cum femeile au nevoie de un control genital de rutina o data pe an, si la acestia, inclusiv la tineri, trebuie luat in calcul consultul.

Din analizele uzuale nu trebuie sa lipseasca testul numit PSA.

Prostata este o glanda situata sub vezica urinara. Face parte din glandele seminale, cele care produc sperma. PSA este o componenta a acesteia. In nod normal, markerul cu acelasi nume apare in sange in cantitati mici. Daca prostata are de suferit, in circulaţia generala se vor regasi cantitati marite.

De aceea, analiza numita chiar PSA se face din sange. Este recomandata oricarui barbat trecut de 40 de ani. Si ar trebui sustinuta de un control anual urologic de rutina, in lipsa simptomelor. Pe de alta parte, daca exista vreun semn de deranj - nici macar durere - mergeti rapid la o consultatie.

Pentru vizualizarea videoclipului va rugam sa activati cookie-urile de aici
Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.