Retentia de apa – cum o controlam din alimentatie

Diagnosticul de retentie de apa trebuie pus de un medic specialist deoarece acest lucru se poate regasi in foarte multe situatii patologice.

Daca se stie exact cauza retentiei de apa se va gasi mult mai usor si remediul. In primul rand trebuie sa evaluati cantitatea de sare din alimentatie. Unele alimente au sare ,,ascunsa” cum ar fi mezelurile, branzeturile sarate, muraturile, conservele de orice fel. Daca mancati in oras, in unele restaurante se gateste cu sare ceva mai multa, iar daca nici hidratarea nu este corespunzatoare sigur ca pot aparea edemele. Daca sunteti si o persoana sedentara si adepta deserturilor foarte dulci atunci acel aspect pufos va persista. Evitati dulciurile concentrate si alimentele foarte sarate, beti in medie doi litri de apa pe zi si faceti cel putin 45 minute de miscare de intensitate medie.

Daca nici aceste masuri nu vor avea efect nu ezitati sa cereti ajutorul specialistilor.

Maria Spiridon, nutitionist si dietetician, Centrul Medical Medsana