Clinica Medsana - Genesis

Colaborarea indelungata dintre Centrul Medical Medsana si Clinica Genesis Athens, centru de referinta la nivel mondial, renumit pentru tehnicile inovative de reproducere umana asistata si rata de succes remarcabila in acest domeniu, se extinde in Romania prin deschiderea Clinicii Medsana - Genesis.

Noul centru Μedsana – Genesis inglobeaza doua clinici care vor furniza intreaga gama de servicii medicale din sfera ginecologiei si servicii de reproducere umana asistata. Mai specific, serviciile Medsana – Genesis includ interventii chirurgicale, teste de diagnostic, servicii de spitalizare de zi, precum si servicii de fertilizare in vitro si de reproducere umana asistata.

Inaugurarea clinicii Μedsana – Genesis a fost facuta de Virgil, primul copil care s-a nascut in anul 1998, prin metoda fertilizarii in vitro, efectuata in sectorul medical privat din Romania, in urma colaborarii dintre Medsana si Dr.Konstantinos Pantos.

Medicina materno-fetala
Echipa de profesionisti in medicina materno-fetala ofera ingrijire completa prenatala si supraveghere pe toata durata sarcinii: pregatire pentru sarcina, consiliere genetica, consiliere obstetricala, monitorizarea sarcinii pana la nastere, investigatii si teste de laborator specifice, consult interdisciplinar intr-o gama larga de specialitati medicale, cursuri de tip "Scoala Mamei", ingrijire post-partum.

Servicii

 • Consultatii pentru diagnosticul si tratamentul infertilitatii
 • Consultatii, investigatii si teste de laborator specifice obstetricii si ginecologiei
 • Supravegherea sarcinii pana la nastere - echipa multidisciplinara coordonata de obstetrician
 • Screening pentru complicatii obstetricale si medicale
 • Testari citogenetice si moleculare de tipul: cariotip, diagnostic prenatal, genetica hematologica, genetica reproductiva, identificare genetica
 • Ecografii de sarcina 3D/4D
 • Amniocenteza
 • Monitorizare fetala cardiologica
 • Ingrijire post-partum
 • Cursuri de tip "Scoala Mamei"
 • Consiliere in ingrijirea nou-nascutului
 • Histerscopie si laparoscopie
 • Colposcopie si citodiagnostic
 • Interventii ginecologice
 • Peste 1000 de teste de laborator, analize si investigatii dintre cele mai complexe

Departamentul de imagistica dispune de tehnologie medicala performanta, examenele ecografice fiind efectuate la cele mai inalte standarde de calitate si precizie de catre echipa medicala supraspecializata.

 

Diagnosticul si tratamentul infertilitatii
Infertilitatea este o situatie cu care se confrunta aproximativ 15% din cupluri la nivel mondial si este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Abordarea terapeutica in cazul unui diagnostic de infertilitate este personalizata - medicul specialist decide impreuna cu cei doi parteneri protocolul de urmat in vederea obtinerii unei sarcini. Un plan de tratament corespunzator, increderea in medic si experienta echipei in aplicarea diferitelor tehnici de reproducere umana asistata au ca rezultat aparitia unei sarcini.

Dr. Konstantinos Pantos este un specialist recunoscut la nivel international, cu o experienta clinica de peste 25 de ani in oferirea de solutii de tratament pentru cuplurile care intampina probleme in conceptia unui copil. Centrul de Reproducere Umana Genesis Athens este una dintre cele mai mari clinici de reproducere umana asistata din lume. Cunoscuta la nivel mondial pentru tratamente medicale revolutionare in rezolvarea problemelor de infertilitate, Clinica Genesis Athens are una dintre cele mai mari rate de succes a procedurii FIV.

La succesul unei proceduri medicale de reproducere umana asistata contribuie o echipa de specialisti - medicul ginecolog, embriologul, biologul, obstetricianul, personalul medical mediu - iar personalul medical si de cercetare al clinicii Medsana Genesis se bucura de o reputatie excelenta in acest domeniu.

Diagnostic genetic preimplantare (PGD)
Diagnosticarea precoce a bolilor genetice este o procedura medicala folosita inainte de implantare prin care se pot identifica anumite afectiuni existente in embrionii creati prin proceduri de fertilizare in vitro.
Prin aceasta metoda, cuplurile care sunt purtatoare de boli genetice ereditare pot evita riscul de a da nastere a unui fat bolnav; PGD poate fi aplicat in cazul in care afectiunea genetica este cunoscuta.

Preventie
O femeie sanatoasa este o femeie puternica si implinita.
Intrucat este foarte important sa depistam din timp eventualele probleme de sanatate, in clinica Medsana-Genesis diagnosticam si tratam eficient afectiuni de natura obstetricala si ginecologica care pot influenta sanatatea femeii pe termen lung sau care pot impiedica obtinerea unei sarcini pe cale naturala.

Testari genetice prenatale si postnatale
Consultatia genetica face parte din procesul de pregatire pentru procedura de fertilizare in vitro si evalueaza riscul genetic familial; se recomanda cuplurilor cu istoric cunoscut de boli genetice precum surditate, beta-talasemie, fibroza chistica, distrofie musculara, sindrom Down, avorturi spontane repetate, diverse tipuri de cancer in familie, tulburari de crestere si dezvoltare.
In cadrul laboratorului de genetica se pot realiza testari prenatale si postnatale: screening pentru boli genetice (cariotip constitutional din sange periferic), cariotip fetal din vilozitati coriale, lichid amniotic, sange din cordonul ombilical.
Testul non-invaziv prenatal Harmony - analizeaza ADN-ul fetal din sangele matern in conditii de siguranta atat pentru mama cat si pentru fat si stabileste riscul de aneuploidii fetale comune la gravide, interesand cromozomii 21, 18, 13 si cromozomii sexuali X si Y.