Campanie de educare si preventie Cancer de col uterin

Centrul Medical Medsana este recunoscut pentru implicarea sa in campanii de educare si preventie. Fie ca vorbim de programe de profilaxie dedicate unui anumit tip de companie de pe piata muncii, fie ca vorbim de programe de profilaxie dedicate femeilor pentru depistarea cancerului de col uterin si/ sau de san, fie ca vorbim de activitati sezoniere promovate in clinicile noastre, toate acestea nu reprezinta decat dovezi ale faptului ca noua ne pasa de starea de sanatate a celor din jurul nostru.

Centrul Medical Medsana a participat la conferinta ce a marcat punctul culminant al “Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin” organizata de Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine (ASLS Romania).

Echipa de medici specialisti din Centrul Medical Medsana formata din Dr. Anca Popa, medic primar obstetrica - ginecologie, Dr. Oana Zaharia, medic specialist obstetrica - ginecologie, si Dr. Doris Ionescu, medic specialist medicina de laborator, asistent universitar, a prezentat studentelor o serie de informatii foarte utile legate de colul uterin, incidenta si depistarea cancerului de col uterin, importanta testarii PAP anuale chiar si de la varste foarte fragede.

Aici puteti gasi mai multe informatii legate de cancerul de col uterin

Proiectul ajuns la cea de-a cincea editie nu s-a adresat doar studentelor Facultatii de Limbi Straine, ci tuturor studentelor Universitatii din Bucuresti, si nu numai. Acest efort pentru responsabilizarea tinerelor a coalizat in jurul sau colaborarea a numeroase asociatii studentesti in virtutea unei mai bune promovari si vizibilitati si reprezinta un exemplu de actiune de preventie si educare in care Centrul Medical Medsana se implica cu toate resursele necesare.