Medsana in Romania

Medsana este filiala locala a Athens Medical Center si Asklepios Cliniken, grup cu o experienta de peste 25 de ani in servicii medicale private si care detine in prezent un lant de clinici specializate si spitale in Europa si SUA.

In 1996, compania a deschis Centrul Medical Medsana Cotroceni, prima clinica privata din Romania cu laborator de analize propriu, acreditat ISO. Adaptand expertiza Athens Medical Center la realitatea romaneasca, Medsana a fost si primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de abonament de sanatate dedicat companiilor.

Centrul Medical Medsana a inregistrat o dezvoltare rapida, acoperind inca de la infiintare o gama larga de arii terapeutice si reunind o echipa medicala de renume. Ca urmare a solicitarilor in continua crestere, compania a continuat extinderea, inaugurand in 2005 cea de-a doua clinica din Bucuresti, Medsana Primaverii. La 3 ani distanta, compania deschide primul centru medical din provincie, Medsana Ploiesti, care beneficiaza la rândul sau de un laborator de analize propriu.

Toate clinicile Medsana sunt dezvoltate pe conceptul multidisciplinaritatii. Astfel, in cele 3 sedii se pot realiza consultatii, investigatii si analize de laborator in peste 30 de specialitati medicale, acoperind astfel toate nevoile de diagnostic si ingrijire medicala ale pacientilor in sistem ambulator.

Cele doua laboratoare de analize medicale ofera pacientilor posibilitatea de a realiza aproximativ 450 de teste de laborator, analize si investigatii dintre cele mai complexe. Pentru mai mult de jumatate dintre analizele efectuate rezultatele se obtin in aceeasi zi cu recoltarea, fapt posibil datorita programului extins de lucru, managementului profesionist si dotarii tehnologice avansate.

Departamentul de imagistica din fiecare clinica Medsana are echipamente medicale de ultima generatie, prin care se pot realiza cele mai importante investigatii: tomografie, radiologie, ecografie 2D, 3D si 4D, mamografie, endoscopie si alte explorari functionale. Performanta tehnica inalta si personalul calificat asigura un screening complet, rapid si corect al starii de sanatate a pacientilor.