informatii importante
Accesul minorilor in Clinicile Medsana
Stimati clienti,

Centrele Medicale Medsana manifesta constant un interes deosebit pentru imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite si a procedurilor interne de lucru. Prin intermediul acestor proceduri ne dorim sa respectam reglementarile legale in vigoare si totodata, sa asiguram protejarea si respectarea identitatii pacientilor, confidentialitatea actului medical, viata si sanatatea clientilor nostri.

Acesta este motivul pentru care dorim sa va informam ca accesul minorilor la serviciile oferite de Centrele Medsana se face numai in prezenta parintilor sau a tutorilor legali.

Minorii nu pot accesa serviciile Centrelor Medsana in mod individual sau insotiti de persoane care nu au responsabilitate legala in privinta minorului.In functie de starea medicala a copilului, se impune in unele cazuri executarea unor manevre medicale specifice, tratamente sau transport de urgenta la o unitate spitaliceasca. Acestea se efectueaza numai cu acordul parintilor sau tutorilor legali si nu pot fi lasate la latitudinea minorului sau a unei terte persoane, fara responsabilitate decizionala sau juridica.

In lipsa acordului parintilor sau tutorilor legali, SC Medsana Bucharest Medical Center SRL nu isi poate asuma nicio responsabilitate sau risc referitoare la:
  • divulgarea datelor confidentiale din fisa medicala a minorilor
  • neintelegerea indicatiilor medicului
  • neintelegerea diagnosticului si a planului de urmarire a cazului medical de catre terte persoane
  • implicatiile pe care le pot avea cele de mai sus asupra sanatatii copilului
Conform prevederilor legale in vigoare si procedurilor interne de lucru ale Centrelor Medsana, exista anumite investigatii si manevre medicale care se efectueaza numai cu consimtamantul scris al pacientului. Spre exemplu, examinarea radiologica, care presupune expunere la radiatii, se efectueaza numai cu acordul scris al pacientului, respectiv acordul parintelui sau al tutorelui legal in cazul minorilor. In cazul in care nu se poate indeplini aceasta conditie, examinarea nu se poate efectua.

Centrele Medsana au agreat sa accepte imputerniciri din partea parintilor pentru insotitorii minorilor numai in situatii particulare exceptionale impuse de starea de sanatate a copilului si imposibilitatea temporara a unuia din parinti de a fi prezent la consultatiile/tratamentele sau manevrele medicale efectuate in cadrul Centrelor Medsana.

Sanatatea abonatilor nostri este o prioritate pentru noi, insa cooperarea si sprijinul dumneavoastra sunt foarte importante pentru a evita situatii limita, ce ar putea sa creeze disconfort sau chiar prejudicii grave dumneavoastra, copilului sau institutiei noastre.

Centrele Medicale Medsana va multumesc pentru intelegere si pentru sprijinul pe care ni-l acordati in aceste demersuri, prin intermediul carora putem ramane fideli crezului nostru “respect pentru viata”.

Cu cele mai bune ganduri,
Echipa Medsana