CINtec PLUS - cea mai noua analiza pentru depistarea leziunilor precanceroase ale colului uterin disponibila in clinicile Medsana

Ne face placere sa va informam ca in clinicile Medsana se poate efectua testul CINtec Plus, analiza folosita pentru depistarea leziunilor precanceroase ale colului uterin.

CINtec PLUS identifica pacientele cu leziuni cervicale de grad inalt, precanceroase.

Cancerul de col uterin este a treia cauza de cancer la femei si este determinat in principal de infectia cu virusul HPV, tulpini cu risc crescut. In majoritatea cazurilor nu exista semne si simptome care sa atraga atentia pentru suspicionarea unor leziuni cervicale de grad inalt cu potential de evolutie grav.

Infectia cu virusul HPV, tulpini cu risc crescut, poate fi tranzitorie (pasagera) sau persistenta in timp, asa zisa infectie transformanta, in care oncogenele virale tulbura functionalitatea normala a celulelor gazda cervicale cu constituirea leziunilor de grad inalt.

In cazul infectiilor cu virusul HPV, tulpini cu risc inalt, rezultatul testulului PAP (citologia Babes-Papanicolau) nu exprima totdeauna prezenta unei leziuni precanceroase transformante, cu potential de risc inalt.

Testul CINtec PLUS - dublu marcaj imunocitochimic simultan, in aceeasi celula, pentru p16 (markerul infectiei transformante) si Ki-67 (markerul de proliferare) - identifica cazurile la care infectia HPV tulpini cu risc crescut este persistenta, transformanta si a dus la aparitia leziunilor precanceroase de grad inalt. Testul are sensibilitate si specificitate mult mai mare decat testul PAP sau HPV. Cazurile cu test CINtec PLUS pozitiv vor avea nevoie de investigatii suplimentare (colposcopie) si tratament chirurgical, excizional. Cazurile cu test negativ se vor intoarce la supraveghere periodica.

Situatii in care testul CINtec PLUS este indicat:

  • ASC US cu test HPV pozitiv pentru tulpini cu risc crescut la femei tinere
  • LSIL la femei tinere
  • HPV pozitiv pentru tulpini cu risc crescut si PAP negativ la femei indiferent de varsta

Tehnica recoltarii CINtec PLUS este aceeasi ca pentru testul PAP.

Testul CINtec PLUS se poate recolta ca test de sine statator sau se poate prelucra din materialul prelevat la recoltarea pentru PAP in mediu lichid. Prelucrarea se poate face imediat sau intr-un interval de maximum 6  saptamani de la recoltare.

Conditii  pentru recoltare:

  • 48 de ore fara contact sexual sau toaleta vaginala
  • la mijlocul perioadei intre doua menstre
  • la 5-7 zile de la incheierea unui tratament local
  • la cel putin 2-3 zile de la examinare colposcopica
  • nu se efectueaza imediat dupa consult local (tuseu vaginal, ecografie transvaginala)
  • la minimum 6 saptamani de la prelevarea unei probe cervicovaginale (HPV, PAP)
  • la 1,5-3 luni de la o manevra excizionala la nivelul colului

Pentru informatii suplimentare referitoare la testarea CINtec PLUS, va rugam sa apelati numerele de telefon 021-9607/021-4087800 sau sa ne scrieti la adresa de e-mail: programari@medsana.ro.

DORESC O PROGRAMARE
CAPTCHA Image
Sunt de acord sa primesc informatii privind ofertele Medsana