CINtec PLUS - cea mai noua analiza pentru depistarea leziunilor precanceroase ale colului uterin disponibila in clinicile Medsana

Ne face placere sa va informam ca in clinicile Medsana se poate efectua testul CINtec Plus, analiza folosita pentru depistarea leziunilor precanceroase ale colului uterin.

CINtec PLUS identifica pacientele cu leziuni cervicale de grad inalt, precanceroase.

Cancerul de col uterin este a treia cauza de cancer la femei si este determinat in principal de infectia cu virusul HPV, tulpini cu risc crescut. In majoritatea cazurilor nu exista semne si simptome care sa atraga atentia pentru suspicionarea unor leziuni cervicale de grad inalt cu potential de evolutie grav.

Infectia cu virusul HPV, tulpini cu risc crescut, poate fi tranzitorie (pasagera) sau persistenta in timp, asa zisa infectie transformanta, in care oncogenele virale tulbura functionalitatea normala a celulelor gazda cervicale cu constituirea leziunilor de grad inalt.

In cazul infectiilor cu virusul HPV, tulpini cu risc inalt, rezultatul testulului PAP (citologia Babes-Papanicolau) nu exprima totdeauna prezenta unei leziuni precanceroase transformante, cu potential de risc inalt.

Testul CINtec PLUS - dublu marcaj imunocitochimic simultan, in aceeasi celula, pentru p16 (markerul infectiei transformante) si Ki-67 (markerul de proliferare) - identifica cazurile la care infectia HPV tulpini cu risc crescut este persistenta, transformanta si a dus la aparitia leziunilor precanceroase de grad inalt. Testul are sensibilitate si specificitate mult mai mare decat testul PAP sau HPV. Cazurile cu test CINtec PLUS pozitiv vor avea nevoie de investigatii suplimentare (colposcopie) si tratament chirurgical, excizional. Cazurile cu test negativ se vor intoarce la supraveghere periodica.

Situatii in care testul CINtec PLUS este indicat:

  • ASC US cu test HPV pozitiv pentru tulpini cu risc crescut la femei tinere
  • LSIL la femei tinere
  • HPV pozitiv pentru tulpini cu risc crescut si PAP negativ la femei indiferent de varsta

Tehnica recoltarii CINtec PLUS este aceeasi ca pentru testul PAP.

Testul CINtec PLUS se poate recolta ca test de sine statator sau se poate prelucra din materialul prelevat la recoltarea pentru PAP in mediu lichid. Prelucrarea se poate face imediat sau intr-un interval de maximum 4  saptamani de la recoltare.

Conditii  pentru recoltare:

  • 48 de ore fara contact sexual sau toaleta vaginala
  • la mijlocul perioadei intre doua menstre
  • la 5-7 zile de la incheierea unui tratament local
  • la cel putin 2-3 zile de la examinare colposcopica
  • nu se efectueaza imediat dupa consult local (tuseu vaginal, ecografie transvaginala)
  • la minimum 6 saptamani de la prelevarea unei probe cervicovaginale (HPV, PAP)
  • la 1,5-3 luni de la o manevra excizionala la nivelul colului

Pentru informatii suplimentare referitoare la testarea CINtec PLUS, va rugam sa apelati numerele de telefon 021-9607/021-4087800 sau sa ne scrieti la adresa de e-mail: programari@medsana.ro.

DORESC O PROGRAMARE
Sunt de acord cu Termenii si conditiile de utilizare. CITESTE Termeni & Conditii.
Sunt de acord cu informatiile prezentate in nota de informare legata de protectia datelor cu caracter personal prezentata la Sectiunea GDPR
Sunt de acord cu folosirea e-mailul pentru informari periodice, marketing, publicitate. Informatiile furnizate nu vor fi transferate catre alte entitati..
DORESC O PROGRAMARE
Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.