Îngrijirea ochilor reduce riscul infecției cu COVID-19

Cum se realizează corect igiena ochilor? Știm cu toții că trebuie să ne spălăm pe mâini, pe dinți, dar pe ochi cum ne spălăm?

În contextul actual, exceptând măsurile de prevenție și igienă pe care cu toții le avem în vedere, este important să acordăm mai multă atenție zonei ochilor. Academia Americană de Oftalmologie (AAO) oferă informații specific legate de noul corona virus (cunoscut ca SARS-CoV-2), un virus cu un înalt nivel de contaminare, ce poate determina afecțiunea respiratorie severă cunoscută sub numele de COVID-19.

Au fost raportate deja cazuri care sugerează că virusul poate determina conjunctivită foliculară ușoară, nespecifică (nu se poate diferenția de alte forme de conjunctivită virală) și se poate transmite prin aerosoli (contact aerosol cu secrețiile conjunctivale).Totodată, există și cazuri în care SARS-CoV-2 se răspândește prin transmitere asimptomatică.

Noul corona virus se transmite prin contact direct cu persoanele care tușesc sau strănută, dar se poate transmite și prin atingerea obiectelor contaminate. Astfel, în cazul în care o persoană cu  COVID-19 strănută sau tușește în fața voastră, virusul poate ajunge la nivel ocular. De asemenea, prin atingerea obiectelor contaminate și atingerea ulterioară a ochilor, fără a vă spăla pe mâini înainte, puteți contacta virusul.

Pentru reducerea considerabilă a riscului de infecție, Dr. Cristina Coman, medic specialist oftalmologie Centrul Medical Medsana, vă recomandă următoarele:

  1. „Nu puneți mâna la ochi fără dacă nu v-ați spalat pe mâini în prealabil. Dacă aveți acest obicei, este indicat să renunțați la el sau puteți folosi servetele de uz oftalmic.
  2. Purtarea unui ochelar vă protejează, dar NU oferă protecție totală în cazul în care intrați în contact cu o persoană infectată.
  3. În cazul în care sunteți purtători de lentile de contact, este de preferat ca în această perioadă să înlocuiți lentilele de contact cu un ochelar. Purtarea lentilelor de contact presupune atingerea mai frecventă a zonei ochilor, ceea ce determină un risc mai mare de contaminare în contextul de față. Dacă, în ciuda recomandărilor, decideți să purtați în continuare lentile de contact, vă rugăm să urmați pașii privind prevenția din link-ul următor: https://www.aao.org/eye-health/diseases/prevent-infection-with-proper-contact-lens-care
  4. În cazul în care prezentați următoarele simptome - conjunctivită asociată cu febră și tulburări respiratorii, se recomandă testarea pentru SARS COV-2.”

„Din cauza degringoladei informaționale existente, vă împărtășesc câteva surse informaționale verificate, cu un nivel ridicat de încredere din punctul meu de vedere. Sper să vă orienteze mai bine și să vă ajute să discerneți, să evaluați mai corect situatia actuală.

NU uitați! Folosirea combinată a mijloacelor de protecție (spălarea mâinilor > 10 ori/zi, purtarea măștilor - 68% eficiență în cazul măștilor uzuale și 91% eficiență în cazul N95, purtarea mănușilor și a costumului de protecție) crește șansele de prevenire a infecției cu COVID-19 până la 91%.”

Informație generală;

Informație specifică

DORESC O PROGRAMARE
Sunt de acord cu Termenii si conditiile de utilizare. CITESTE Termeni & Conditii.
Sunt de acord cu informatiile prezentate in nota de informare legata de protectia datelor cu caracter personal prezentata la Sectiunea GDPR
Sunt de acord cu folosirea e-mailul pentru informari periodice, marketing, publicitate. Informatiile furnizate nu vor fi transferate catre alte entitati..
DORESC O PROGRAMARE
Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.