Noi teste alergologice PATCH disponibile in clinica Medsana Primaverii

Ne face plăcere să vă anunțăm că în clinca Medsana Primăverii sunt diponibile noi testari alergologice după cum urmează:

  • Testare PATCH - trusa standard europeană 30 alergeni
  • Testare PATCH - seria cosmetică 58 alergeni

Testarea patch este metoda cea mai utilizată pentru a investiga reacţiile de hipersensibilitate tardivă, ce pot apărea la distanţă temporală de expunerea la alergen.  

Indicaţiile testării patch sunt: pacienţii care dezvoltă dermatite/ eczeme de contact acute şi la care se doreşte precizarea cauzei, eczeme cronice cu orice localizare, cei cu eczeme nonresponsive la tratament, cei suspectaţi de reacţii la metale, la ingrediente din cosmetice/ vopsele de păr, la anumite medicamente, cei cu expunere profesională. Şi pacienţii cu alte boli cutanate ce pot fi agravate de o dermatită de contact supraadăugată sunt candidaţi pentru testarea patch: cei cu dermatită atopică, cu dermatită seboreică sau de stază, cei cu psoriazis sau dishidroză.

Alergenele/ haptenele se plasează în dispozitive de aplicare/ camere ce vor fi lipite pe spatele pacientului pentru 48 de ore, apoi sunt îndepărtate şi se face citirea rezultatelor la 72-96 de ore.

Practic această aplicare reproduce în miniatură o reacţie eczematoasă la un alergen de contact/ zona se înroşeşte, îşi măreşte volumul, pot apărea vezicule.
Testarea patch este bine tolerată şi nu perturbă activităţile cotidiene.

Pentru programări și informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon 021-9607/021-4087800 sau să ne scrieți la adresa de e-mail programari@medsana.ro.

DORESC O PROGRAMARE
CAPTCHA Image
Sunt de acord sa primesc informatii privind ofertele Medsana