Recomandarile Ministerului Sanatatii privitoare la consumul excesiv de alimente si alcool in perioada sarbatorilor de iarna

Atentie! In aceasta perioada, medicii ne recomanda sa evitam consumul excesiv de alimente si alcool si sa facem multa miscare in aer liber, pentru a preveni riscul de imbolnaviri.

De asemenea, specialistii epidemiologi recomanda populatiei sa consume carne de porc numai examinata trichineloscopic si sa evite achizitionarea acesteia din alte locuri decat magazine specializate, deoarece trichineloza este o boala determinata de un parazit care ajunge in organism in urma consumului de carne infestata.

Consumul moderat de alimente si alcool, in special in aceasta perioada a Sarbatorilor, poate preveni riscul declansarii unor afectiuni digestive sau modificarea metabolismului in cazul persoanelor cu afectiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si obezitate.

Specialistii spun ca organismul nu trebuie supraincarcat cu alimente greu digerabile, precum carnea de porc sau alte produse de sezon, ca de exemplu carnati, caltabos, slanina, toba etc. Aceste preparate trebuie consumate cu moderatie si, in nici un caz, la masa de seara. Este bine sa fie evitata prajirea alimentelor in vederea prepararii lor, fiind de preferat ca acestea sa fie fierte, coapte sau facute pe gratar. De asemenea, este necesara o atentie marita la consumul de carne de porc insuficient prelucrata termic, deoarece procedeele de sarare, afumare sau uscare a carnii nu distrug larvele de Trichinella spirallis.

DORESC O PROGRAMARE
CAPTCHA Image
Sunt de acord sa primesc informatii privind ofertele Medsana