Cea mai noua metoda de screening citologic va fi disponibila din mai la Centrul Medical Medsana

Incepand din luna mai, la Centrul medical Medsana testele Papanicolau se vor putea efectua si prin tehnica citologiei in mediu lichid. Raportat la tehnica conventionala, prelucrarea citologiei cervico-vaginale in mediu lichid aduce un plus de acuratete in interpretarea rezultatelor.

"Testul Papanicolau este parte obligatorie din screeningul anual pentru depistarea cancerului de col uterin. Ne bucuram ca putem pune la dispozitia pacientelor noastre aceasta noua tehnica de lucru a testelor Babes Papanicolau - tehnica citologiei in mediu lichid - care ofera pacientelor un plus de confort si incredere avand in vedere gradul crescut de acuratete a rezultatelor." a declarat Olga Baltac, Director laborator Centrul medical Medsana.

Cel mai important avantaj al noii metode este scaderea numarului de specimene nesatisfacatoare pentru evaluare, adica a acelor probe a caror examinare este imposibila sau limitata. Studiile arata ca procentul de specimene nesatisfacatoare (cauzate de sangerari, infectii sau de numarul redus de celule descuamate) scade de la 10% la 2% in cazul utilizarii procedeului citologiei in mediu lichid, fata de citologia conventionala. Ca urmare a acestei performante, riscul sa se solicite o noua prelevare scade. In plus, din acelasi recipient se poate efectua si testul HPV.

Metoda citologiei in mediu lichid permite utilizarea pentru analizare a 99% dintre celulele recoltate, spre deosebire de numai 20% in cazul tehnicii conventionale. Un beneficiu suplimentar al citologiei lichide este prelucrarea automata a probelor, procedeu care face ca specimenele lichide sa fie mai reprezentative. Reprezentativitatea semnificativ marita si prelucrarea automata a probelor sunt elemente care contribuie la cresterea acuratetii rezultatelor.

Cancerul de col uterin este o boala grava, care poate fi insa tratata si vindecata daca este depistata in stadii incipiente. Pe plan mondial, la fiecare doua minute o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. In Romania, afectiunea are o incidenta cu atat mai alarmanta cu cat numarul de cazuri noi de cancer de col uterin intr-un an este de aproximativ 3400.

Din fericire, riscul aparitiei cancerului de col uterin scade cu 80% la femeile care sunt examinate regulat in cadrul programelor de screening. Este cu atat mai important ca analizele sa fie efectuate periodic, in urma consultatiilor ginecologice care stabilesc ulterior ritmul cu care aceste investigatii trebuie repetate.

Despre Medsana:
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament. Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize (in Bucuresti si Ploiesti) acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide.
Medsana ofera consultanta medicala in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kiliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre pu?inele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notific?rii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.