Athenis Medical va realiza in Romania o unitate spitaliceasca ultramoderna

Dat fiind interesul crescut si continuu al mass-media din Grecia si Romania in legatura cu intentiile grupului nostru pentru piata romaneasca si urmarind informarea deplina si corecta a investitorilor, facem cunoscute urmatoarele:

Dupa o prezenta de succes de peste un deceniu pe piata romaneasca, prin intermediul "MEDSANA Bucharest Medical Centre SRL", filiala a noastra in procent de 100%, si avand in vedere recunoasterea inalta, acceptarea generala a serviciilor de catre comunitatea locala si gradul de maturizare a pietei, grupul ATHENS MEDICAL a hotarat crearea unei noi unitati spitalicesti ultramoderne in orasul Bucuresti.

Proiectul respectiv constituie primul produs al colaborarii stranse din ultimele luni cu partenerul strategic "Asklepios Kliniken". Spitalul va avea o capacitate de 150 de paturi, cu posibilitatea extinderii la 200, si va dispune de toate dotariel moderne (sectie de reanimare, sali operatorii, day clinic, cabinete externe, sectii de radiologie, imagistica etc), va acoperi toate specialitatile si va beneficia de serviciile celor mai buni specialisti din tara, din care o parte sunt si in prezent colaboratori ai centrelor de diagnostic ale grupului, existente in Bucuresti.

Devizul proiectului se ridica la 24 de milioane Euro si va fi acoperit din capitaluri proprii si straine. Se asteapta ca pana la sfarsitul lunii februarie sa se finalizeze dobandirea in proprietate a unui teren in partea de nord a orasului Bucuresti, unde va fi construit spitalul. Se precizeaza faptul ca a fost deja finalizata faza de pregatire a proiectelor de arhitectura.

Functionarea noului spital in orasul Bucuresti este strans legata de reteaua de centre satelit de diagnostic de care dispune grupul in prezent, dar si de cele care vor fi realizate pana la finalizarea lucrarilor de construire a acestuia. Planul de afaceri referitor la piata romaneasca constituie o parte a noului mai amplu plan de afaceri al companiei, care, asa cum s-a anuntat, va fi prezentat in totalitatea sa in primavara.