Alunițele. Când ne alarmăm și care sunt riscurile expunerii la soare? – Sfatul specialiștilor

Cei mai mulți dintre noi avem alunițe, care sunt modificări benigne ale pielii și apar de obicei în timpul copilăriei. Frecvența lor este determinată în cea mai mare parte de factorii genetici, dar și razele UV joacă un rol important. Pentru o evaluare completă a alunițelor, anual este recomandat un consult de specialitate la medicul dermatolog căruia trebuie să îî semnalăm orice modificare de structură, formă sau culoare pe care am sesizat-o de la ultima consultație.

Caracteristicile alunițelor periculoase

Alunițele pot avea potențial cancerigen, iar cele periculoase au anomalii legate de culoare, structură și formă.

Asimetria unei alunițe

Atunci când o aluniță este asimetrică, indiferent dacă este vorba despre formă sau culoare, este posibil să se transforme într-o tumoră malignă.

Marginile neregulare

În mod normal, alunițele trebuie să aibă o formă rotundă, iar în cazurile în care conturul lor devine nedefinit, pot prezenta risc cancerigen.

Schimbarea culorii. Alunițele care au o culoare uniformă nu prezintă niciun risc. Ele devin periculoase când încep să-și schimbe culoarea, prezentând nuanțe ușor diferite.

Shimbarea diametrului

Odată ce diametrul alunițelor crește, crește și riscul de malignitate.

Sensibilitatea

Alunițele nu se simt și nu dor. Atunci când devin sensibile la atingere, se impune o vizită la medicul dermatolog pentru evaluare.

 

Cum ne protejăm alunițele împotriva soarelui?

Alunițele apar și în urma expunerii la soare, de aceea, multe persoane au mai multe alunițe pe partea superioară a brațelor, cea mai expusă la razele solare, decât pe partea interioară a brațului.

Crema cu protecție solară este esențială atunci când ne expunem la soare. Este recomandată folosirea ei înainte de a ajunge la plajă. În acest fel, crema are timp să patrundă în piele și astfeldevine eficientă. De asemenea, este important ca toată suprafața pielii să fie acoperita cu cremă ăn strat subțire, nu doar zonele în care există alunițe.

 

 

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.