Constipația la copii

Atunci când cel mic este constipat, alimentația sugarului și a mamei sunt primele aspecte care trebuie analizate. Totuși, înainte de a schimba laptele sau alimentația mamei, trebuie luat în considerare motivul real pentru care bebelușul este constipat.

„Mai puțin de 2-3 scaune pe săptămână, de consistență crescută, eliminate cu dificultate și însoțite de iritabilitate și apetit scăzut definesc constipația la copil. Constipația poate predispune la fisuri anale, hemoroizi, stagnare în greutate. Indiferent de vârsta la care apare,dieta și mișcarea sunt  remediile esențiale. Se evită alimentele care constipă (măr copt, banană, orez , morcov fiert) și se crește aportul de fructe și legume proaspete, cereale integrale și alimente cu conținut de prebiotice naturale.

La sugarii nediversificați este importantă alimentația mamei. În cazul în care modificarea dietei și mișcarea nu produc reglarea tranzitului este nevoie de investigatii medicale deoarece constipația poate releva o serie de afecțiuni sau intoleranțe alimentare. Apoi, în funcție de rezultatul investigaților, se poate decide un eventual tratament.”

Dr. Camelia Toader, medic specialist pediatrie, Centrul Medical Medsana

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.