Cum să ne protejăm pielea în timpul sezonului cald? – Sfatul specialiștilor

Vara este momentul potrivit pentru activități în aer liber. Indiferent că este vorba despre plimbări lungi prin parc, relaxare în curte sau activități pe plajă, toate au în comun expunerea la soare. Creșterea incidenței cancerului de piele în ultimele decenii este puternic legată de activități în aer liber fără a folosi creme cu factor de protecție solară, acest lucru determinând  efecte nocive asupra pielii, ochilor și sistemului imunitar.

Cum ne protejăm de soare?

Umbra, îmbrăcămintea adecvată și pălăriile oferă cea mai bună protecție - aplicarea protecției solare devine necesară pe părțile corpului care rămân expuse precum fața și mâinile.

Iată care sunt sfaturile specialiștilor Medsana:

  • Limitați expunerea la soare după-amiaza

Razele soarelui sunt extrem de puternice între orele 11 și 16. Este indicat să evitați expunerea la soare în acest interval.

  • Adăpostiți-vă la umbră

Umbra poate fi cel mai bun aliat împotriva soarelui puternic. Căutați umbră atunci când soarele este puternic, dar rețineți că umbrelele sau copacii nu vă oferă protecție 100%.  

  • Purtați accesorii pentru a vă proteja

O pălărie cu marginea largă oferă o protecție solară bună pentru ochi, urechi, față și umeri. Ochelarii de soare reduc foarte mult disconfortul la nivelul ochilor cauzat de expunerea la soare.

  • Folosiți cremă cu protecție solară

Alegeți creme cu SPF mediu care să vă protejeze împotriva radiațiilor UVA și UVB și, dacă sunteți la plajă, nu uitați să aplicați crema  din nou la fiecare două ore, după ce înotați sau faceți orice altă activitate în aer liber.

 

 

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.