Q&A cu Dr. Camelia Toader – Medic specialist pediatru, competență în homeopatie clinică și etică medicală

 

Q: Ce le recomandați părinților care au copii sensibili, bolnăvicioși, care fac în mod recurent sinuzite, amigdalite, viroze, enterocolite? Cum le poate fi întărită imunitatea?

 

A: Imunitatea copiilor mici se dobândeşte prin două mecanisme.

Primul este călirea organismului şi stil de viaţă sănătos prin sport, mişcare, alimentaţie sănătoasă, somn suficient, aer curat, cură heliomarină, îmbrăcăminte corespunzătoare (nu prea goasă).

Al doilea mecanism este contactul cu bacterii şi virusuri, în urma căruia sistemul imunitar se formează. Dacă primul este realizat corect şi copilul nu are alte afecţiuni, contactul cu virusurile se realizează relativ uşor, fără a produce infecţii importante,

De aceea, a devenit mai important ca niciodaţă să insistăm pe un stil de viaţă activ şi sănătos şi să facem tot ce este posibil pentru vindecarea alergiilor și a bolilor cronice. Parinţii ai căror copii fac infecţii repetate ar trebui să consulte un medic pediatru împreună cu care pot întocmi un un plan de profilaxie cu suplimente și eventual vaccinari opţionale.

Trebuie știut că tratamentul altor afecţiuni poate influența imunitatea copilului.

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.