Diabetul zaharat - un inamic invizibil de temut datorita afectiunilor asociate

Indeamna-i pe cei dragi sa efectueze analizele periodice, sa adopte un stil de viata echilibrat.

Stiai ca?

 • Diabetul zaharat reprezinta o tulburare a metabolismului
 • Majoritatea alimentelor pe care le mancam sunt descompuse in organism pana la glucoza (forma in care exista zaharul in sange)
 • Glucoza este principala sursa de energie pentru organism
 • Cea mai frecventa forma de diabet este diabetul de tip 2, 90-95% din totalul persoanelor cu diabet avand diabet de tip 2
 • Aproximativ 80% din persoanele cu diabet de tip 2 sunt supraponderale
 • Diabetul este un adversar redutabil datorita complicatiilor pe care le genereaza precum: retinopatia diabetica, neuropatia diabetica, afectiuni ale inimii si ale vaselor de sange, accidente vasculare cerebrale, insuficienta renala, amputatii si afectari ale nervilor
 • Diabetul netratat si necontrolat poate duce la complicatii ale sarcinii, deficitele la nastere fiind mai frecvente la copiii nascuti de femeile cu diabet
 • Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatăţii, in prezent aproximativ 346 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet zaharat in intreaga lume, iar dintre aceştia 55,2% trăiesc în Europa.
 • La fiecare opt secunde, o persoana decedeaza din cauza diabetului si a complicatiilor acestuia
 • Prevalenta diabetului in Romania este de 8,4% in randul populatiei adulte
 • Conform Federatiei Internationale a Diabetului - IDF, in Romania se estimeaza un numar de cca 1.506.300 de persoane bolnave de diabet

Glicemia este testul de determinare a nivelului glucozei din sange, fiind analiza standard pentru diagnosticarea diabetului de tip 1 sau 2.

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.