Durerile abdominale: ce pot însemna ele și când pot deveni urgențe medicale?

Durerea abdominală este un simptom foarte frecvent care apare în multe afecțiuni. 

În general durerea abdominală este determinată de afecțiunea unui organ din cavitatea abdominală (stomac, pancreas, vezică biliară, rinichi, intestine, apendice, organe genitale interne, splină, mai rar ficat) sau de afecțiuni ale peretelui abdominal (piele și muschi). Uneori poate fi determinată de afecțiuni din alte zone ale corpului (torace, coloană vertebrală etc.), așa numita durere reflectată. 

 

Cele mai frecvente cauze ale durerii abdominale sunt: gastrita, ulcer duodenal sau gastric, boala de reflux gastroesofagian, hernie hiatală, litiază biliară sau renală, colecistită, boala Crohn, rectocolită ulcerohemoragică, diverticulită, apendicită, anevrismul de aortă, sindrom de intestin iritabil, infecții renale, infecții sau inflamații genitale, chist ovarian, endometrioză, sarcină ectopică, gastroenterită virală, cancere. Durerea abdominală poate apare șîn alte afecțiuni extraabdominale cum ar fi angina pectoral

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.