Glicemia sub limitele normale. Cauze și remedii – Sfatul medicului

Toată lumea se teme de valorile mari ale glicemiei la analize. Dar ce înseamnă dacă la analizele de rutină valorile glicemiei sunt sub limitele normale? Care sunt cauzele și remediile?

Hipoglicemia reprezintă scăderea nivelului de glucoză în sânge sub 70mg/dl. De obicei, este o complicație a diabetului zaharat ca urmare a unui tratament necorespunzator al acestuia (doze mari de insulină, necorelarea tratamentului cu orarul meselor sau efortul fizic). Alte cauze ale hipoglicemiei sunt:

–      efort fizic intens;

–      consum excesiv de alcool;

–      caldură foarte mare;

–      consumul de cantități mari de carbohidrați care determină o secreție crescută de insulină;

–      diverse boli – hepatite, boli renale, insuficiență cardiacă, tumori pancreatice (insulinoame), boli ale glandelor suprarenale;

–      sindromul ovarelor polichistice;

–      anumite medicamente;

–      dietele restrictive, înfometarea;

–      chirurgia bariatrică.                                                                                                          

 Un episod pasager de hipoglicemie se tratează prin ingestia de alimente care să conțină minimum 15g de carbohidrați: o linguriță de zahăr, miere, 2-3 bomboane, ciocolată, un suc de fructe. În cazul în care episoadele de hipoglicemie (senzație acută de foame, de leșin, transpirații reci, tulburări de vedere, palpitații, dureri de cap, amețeli) sunt frecvente trebuie să vă adresați medicului pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Dr. Daniela Burlacu, medic primar medicină internă, Centrul Medical Medsana

 

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.