Infecția cu COVID-19 în timpul sarcinii

Copiii sunt cel mai frumos dar pe care îl primim de la viață, iar fericirea pe care o trăim în momentul în care aflăm că vom deveni părinți nu poate fi comparata cu nimic în lume. Viitoarele mame trec prin transformări pe toată perioada sarcinii, iar provorările nu sunt puține, cu atât mai mult acum, în plină pandemie. Dacă sunteți însărcinate, probabil că și pe voi vă macină o mulțime de întrebări, la care vă doriți un răspuns cât mai concret și real.

Din acest motiv, noi, prin intermediul specialiștilor, venim în întâmpinarea voastră cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care viitoarele mame și le pun în această perioadă.

Sunt femeile însărcinate mai predispuse la infecția cu COVID-19 sau există un risc crescut la care se supun acestea în comparație cu populația generală?

 

Nu există nicio dovadă care să susțină faptul că femeile însărcinate sunt mai predispuse la infecția cu COVID-19 decât celelalte persoane. Cu toate acestea, din cauza schimbărilor prin care trec în timpul sarcinii, modificări ale corpului și ale sistemului imunitar, viitoarele mame pot fi afectate de unele infecții respiratorii.

Din acest motiv, este foarte important ca acestea să-și ia toate măsurile de precauție pentru a se proteja de noul coronavirus.

 

Cum se pot proteja femeile însărcinate îpotriva COVID-19?

 

Femeile însărcinate trebuie să își ia aceleași măsuri de protecție ca toți ceilalți pentru a evita infecția cu COVID-19. Iată ce trebuie să faceți:

  • Spălați-vă frecvent pe mâini cu apă și spun sau cu soluții pe bază de alcool.
  • Păstrați distanța dintre voi și ceilalți și evitați locurile aglomerate.
  • Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura dacă nu aveți mâinile igienizate.
  • Acoperiți-vă nasul și gura cu un șervețel de punică folosință atunci când tușiți.

 

Mai primesc femeile însărcinate îngrijire medicală în contextul actual?

Toate viitoarele mame, inclusiv cele testate pozitiv sau suspecte de COVID-19, au dreptul de a primi îngrijire medicală înainte, în timpul și după naștere.

Deci, nu uitați că trebuie să urmați în continuare toate consultațiile din timpul sarcinii. Suntem alături de voi și continuăm să realizăm toate testele de laborator care au ca scop evaluarea stării voastre de sănătate pe perioada sarcinii.

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.