Medsana Infertilitate

Impreuna putem invinge infertilitatea. O sansa pentru o minune!

Din ce in ce mai multe cupluri intampina dificultati in a concepe un copil: 18% din cupluri au probleme de fertilitate. Infertilitatea, indiferent ca este consecinta unei afectiuni a barbatului (40% din cazuri) sau a femeii (40% din cazuri) sau poate a amandurora, este o problema de sanatate a cuplului, care afecteaza atat dinamica si viata acestuia, cat si calitatea vietii fiecaruia dintre parteneri. Este o problema delicata de sanatate care trebuie investigata pentru a oferi raspunsurile cautate si cele mai potrivite solutii pentru fiecare cuplu.

In 20% dintre cazuri, desi ambii parteneri sunt declarati perfect sanatosi, exista factori neidentificati care impiedica conceptia, fiind nevoie de diverse interventii sau tehnici de reproducere asistata, precum fertilizarea in vitro.

Stilul de viata, stresul si suprasolicitarea, alimentatia (consumul de cafea sau bauturi care contin cafeina, fumatul) sunt factori care pot impiedica conceptia unui copil.

Infertilitatea consta in incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa un an de contacte sexuale neprotejate frecvente. De obicei, 50% dintre cupluri reusesc sa conceapa un copil in aproximativ 3 luni, 75% dintre cupluri reusesc in decurs de 6 luni, iar 85% dintre cupluri in decurs de un an.

Centrul Medical Medsana impreuna cu echipa de specialisti ai Clinicii Genesis Atena, va ofera accesul la tehnici de reproducere umana asistata. AFLA MAI MULTE DETALII AICI