Multivitaminele și mineralele la copii

Organismul copiilor este fragil, de aceea, cei mici au nevoie de suplimente cu multivitamine și minerale pentru îmbunătățirea imunității și a stării generale de sănătate.

„Putem administra copiilor multivitamine și minerale în perioadele de suprasolicitare a organismului (oboseală școlară, efort fizic intens și prelungit), după boli acute, după tratamente antibiotice prelungite. Multivitaminele și mineralele fortifică organismul și ajută în perioadele de convalescență. Este de preferat ca administrarea să fie făcută  la recomandarea medicului.

Părinții pot administra multivitamine și fără recomandare, dar doar pe perioade scurte de maximum 10-14 zile și doar în dozele recomandate de producător, fară a repeta frecvent administrarea. În cazul bolilor cronice, administrarea multivitaminelor va fi făcută doar la recomandarea medicului.

Un copil cu o alimentație diversificată cu ingrediente naturale, un stil de viață sănătos și fără boli cronice nu necesită administrarea preventivă de multivitamine si minerale. Excepție face doar vitamina D care se recomandă preventiv  în lipsa expunerii la soare și în perioadele de creștere rapidă. În cazul unei alimentații incorecte și dezechilibrate soluția poate fi administrarea de multivitamine pe o perioadă scurtă, însă corelată cu un efort susținut pentru echilibrarea alimentației.”

Dr. Camelia Toader, medic specialist pediatrie, Centrul Medical Medsana

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.