Refluxul gastroesofagian la sugari

O mare parte dintre sugari au reflux gastroesofagian ușor ce se manifestă prin regurgitații frecvente și  agitație în timpul mesei si după masă, dar apetitul este în general bun și cresc bine în greutate. În aceste cazuri simptomele se pot ameliora rapid dacă părinții oferă mese mai mici și mai dese, mențin bebelușul în poziție verticală 20-30 minute după masă și în cazul în care sunt alimentați cu formulă de lapte, aceasta va fi varianta antireflux.

Refluxul gastroesofagian care necesită investigații și tratament se manifestă prin vărsături în jet, uneori vărsături de culoare galbenă sau cu striuri de sânge, apetit scăzut, creștere deficitară,  tuse. Dacă sugarul prezintă unele din aceste simptome se va prezenta la medic pentru investigații și tratament, altfel pot apare complicații cum ar fi  boala de reflux gastroesofagian și afecțiuni respiratorii, creștere și dezvoltare deficitară.

Dr. Camelia Toader, medic specialist pediatrie, Centrul Medical Medsana.

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.