Sarea și zahărul - când şi cum le introducem în alimentaţia copilului?

Sarea şi zahărul vor fi premise copilului doar după vârsta de 1 an - sarea în cantităţi mici, iar zahărul (sau alţi îndulcitori naturali) doar ocazional.

Sarea poate fi adăugată alimentelor, dar maximum 1 gram pe zi. Nu este nevoie să calculaţi exact, ci să aveți în vedere cel mult două mese pe zi gătite cu puţină sare. În cazul în care preparaţi masa pentru toată familia, adăugaţi doar puţină sare la preparare şi adulţii îşi vor pune sare suplimentar, dacă doresc. Este nevoie de atenţie sporită la preparatele cumpărate! Verificaţi întotdeauna conținutul de sare și zahăr și evitați să le oferiți copiilor pe cele cu conținut ridicat.

Eu recomand sarea iodată deoarece deficitul de iod poate genera tulburări de metabolism. Puteţi folosi ocazional şi sare naturală neiodată, alternativ cu cea iodată.

Zahărul este cel mai puţin recomandat aliment, în special pentru consum zilnic. După vârsta de 1an, se pot consuma cantităţi mici de îndulcitori naturali: miere, zahăr brun, sirop de arţar, sirop de agave, dar în cantitate limitată la o linguriţă/ocazie, iar ocaziile să nu devină un obicei. Recomandabil ar fi ca un copil să primească dulcele de maxim 3 ori pe săptămână. Uneori, putem risca să avem exces de zahăr în alimentaţia copiilor mici prin consum crescut de fructe dulci, sucuri de fructe sau fructe uscate. Suntem în siguranţă dacă menţinem o singură porţie de fructe pe zi şi maxim 100 ml. suc de fructe pe zi.

Putem oferim copiilor mici mâncare gustoasă prin ingrediente de calitate, amestec interesant de gusturi şi uneori prin adăugare de condimente uşoare, evitând astfel adaosul de sare şi zahăr.

 

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.