Trusa de prim ajutor în vacanță

Dr. Daniela Burlacu, medic primar medicină internă, Centrul Medical Medsana

Indiferent unde plecați în vacanță, în bagaj trebuie să existe și o trusă de prim ajutor, cu atât mai mult dacă vacanța este în străinătate.

În cazul în care aveți o boală cronică, trebuie să luați cu dvs. în primul rând medicamentele recomandate pentru acea boală, în cantitate suficientă pentru perioada vacanței. Indicat ar fi ca înainte de a pleca în concediu să faceți o vizită medicului curant pentru a stabili schema de tratament pe perioada vacanței și a vă informa despre eventualele contraindicații legate de locul unde vă veți petrece concediul. De asemenea  și pentru copii este bine să se facă un control la medicul pediatru. Dacă mergeți într-o țară exotică este bine să vă interesați din timp dacă este necesar să faceți o serie de vaccinuri.

Chiar dacă nu urmați niciun tratament în mod normal, este bine să aveți la dvs. o serie de medicamente care se eliberează fără rețetă, care pot rezolva mici neplăceri ce pot apărea:

 • pansamente sterile, soluție pentru dezinfectat răni minore, zgârieturi, arsuri ușoare (apă oxigenată, betadine, rivanol), plasturi cu rivanol, leucoplast, Baneocin, spray Bepanthen, spray Oximed
 • unguente antiinflamatoare pentru dureri musculare, articulare, contuzii,entorse (Diclofenac, Sindolor, Voltaren, gel cu arnică)
 • soluții antițânțari, gel pentru înțepături de insecte (Fenistil)
 • antihistaminice pentru alergii ușoare (Claritine, Aerius)
 • medicamente pentru diaree (Imodium, Smecta, Ercefuryl)
 • laxative ușoare ( Dulcolax)
 • antispastice pentru dureri abdominale, menstruale (No Spa)
 • pansamente gastrice (Dicarbocalm, Maalox)
 • medicamente pentru indigestii ușoare (Triferment, Colebil)
 • medicamente pentru greață, rău de mașină (Emetostop)
 • medicamente pentru răceală (Nurofen Raceală și Gripă, Paracetamol, Strepsils, Vibrocil, Olynth)
 • medicamente pentru durere sau febră (Ibuprofen)
Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.