Infertilitate Infertilitate

În zilele noastre din ce în ce mai multe cupluri întâmpină dificultăți în a concepe un copil.

Indiferent că este consecința unei afecțiuni a bărbatului (40% din cazuri) sau a femeii (40% din cazuri) sau poate a amândurora, infertilitatea este o problemă de sănătate a cuplului, care afectează atât dinamica și viața acestuia, cât și calitatea vieții fiecăruia dintre parteneri.

Când vorbim despre infertilitate?

Incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil după un an de contacte sexuale neprotejate frecvente conduce la diagnosticul de infertilitate.

Dacă un cuplu cu viață sexuală normală, regulată, care nu recurge la metode contraceptive, nu concepe timp de 1 an, atunci se poate vorbi despre o problemă de fertilitate. După această perioadă se recomandă începerea investigațiilor pentru a stabili cauzele infertilității, iar Centrul Medical Medsana are o tradiție în a oferi cele mai bune soluții cuplurilor care se confruntă cu probleme de infertilitate.

Echipa de specialiști în medicina materno-fetală și fertilitate din Clinica Medsana Cotroceni și Medsana Primăverii București:
Dr. Arben Zguri
Dr. Arben Zguri

Medic specialist obstetrică-ginecologie, doctor în științe medicale, competență în reproducere umană asistată, chirurgie endoscopică, medicină materno-fetală.

Prof. Dr. Radu Vlădăreanu
Prof. Dr. Radu Vlădăreanu

Medic primar obstetrică-ginecologie cu competențe în medicina materno-fetală, ecografie obstetricală și ginecologică 3D-4D, planificare familială, reproducere asistată, laparoscopie și histeroscopie.

Dr. Irina Pacu
Dr. Irina Pacu

Medic primar obstetrică-ginecologie, Asistent Universitar, Doctor în Științe Medicale, competență în reproducere umană asistată, medicină materno-fetală.

Dr. Corina Chișu
Dr. Corina Chișu

Medic primar obstetrică-ginecologie cu competență în reproducere umană asistată.

În clinicile Medsana se efectuează consultații, investigații imagistice și teste de laborator pentru depistarea cauzelor infertilității precum și pregătirea medicală pentru fertilizarea în vitro (monitorizare foliculară, proceduri de stimulare, etc.). Toate procedurile de reproducere umană asistată efectuate de echipa de specialiști din clinicile Medsana se realizează la clinici colaboratoare din București.

Visiting Doctor
Dr. Christos Pappas

MEDIC SPECIALIST OBSTETRICĂ - ginecologie, cu supraspecializare
în infertilitate și tehnici de reproducere umană asistată.

Dl. Dr. Pappas este coordonatorul Centrului de Infertilitate FIVI din Thesalonic/Grecia care face parte din Grupul Medsana.

FIVI este cel mai nou și modern centru medical specializat în servicii de fertilitate din Europa care oferă toate soluțiile de fertilizare în vitro disponibile în acest moment la nivel mondial, o parte dintre acestea nefiind accesibile în România. Echipa de specialiști (personal medical și embriologi) care își desfășoară acum activitatea în cadrul FIVI are o experiență deosebită în tehnici de reproducere umană asistată, realizând împreună peste 35.000 de proceduri medicale de succes.

https://www.facebook.com/fivi.fertility/

CLINICILE MEDSANA
CLINICA MEDSANA COTROCENI
Str. Nanu Muscel Nr. 12, Sector 5 - București
Tel: (021) 9607, Tel: (021) 408 78 00
Fax: (021) 402 80 76
E-mail: programari@medsana.ro
CLINICA MEDSANA PRIMĂVERII
Bd. Primăverii Nr. 9, Sector 1 - București
Tel: (021) 9607, Tel: (021) 408 78 00
E-mail: programari@medsana.ro
CLINICA MEDSANA GENESIS
Str. Justinian, nr. 3, sector 2 - București
Tel: (021) 9607, Tel: (021) 408 78 00
E-mail: programari@medsana.ro
CLINICA MEDSANA PLOIEȘTI
Str. Ghe. Gr. Cantacuzino Nr. 193 (fosta 23 August)
Ploiești - Prahova
Tel: 0244 593 417, 0244 593 017, 0244 593 007, 0244 593 056, 0733 00 00 32
E-mail: programari@ploiesti.medsana.ro