Quick Access

Medsana Laborator analize medicale - Testări prenatale screening/diagnostic

Testări prenatale screening/diagnostic
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Pret
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Dublu test cu evaluare trim. I (PAPP-A. Free Beta - HCG)
190.00 lei
Harmony Prenatal Test
2400.00 lei
Prenatal Safe 5 (cromozomii 21, 18, 13, X, Y)
2250.00 lei
Prenatal Safe Karyo (toți cromozomii)
3350.00 lei
Prenatal Safe Karyo Plus (toți cromozomii+ 9 microdeleții)
3700.00 lei
Prenatal Safe3 (cromozomii 21, 18, 13)
2150.00 lei
PrenatalSafe Plus (cromozomii 21, 18, 13, X, Y, trisomiile cromozomilor 9 și 16 - 6 microdeleții)
2875.00 lei
Triplu test cu evaluare de risc trim. II (AFP, Estriol, Total HCG)
175.00 lei
Triplu test fără evaluare (AFP, Estriol, Total HCG)
120.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Genetica este o ramură a medicinii care a cunoscut cele mai mari și mai rapide progrese în ultimii ani. Rezultatele unui test genetic pot influența alegerea unei persoane în legătură cu starea să de sănătate  și controlul bolii acesteia, precum și luarea unor decizii informate.

Diagnosticul genetic nu depinde întotdeauna de testările genetice.  Acesta poate fi suspectat și prin examen fizic, combinat cu date de istoric familial, teste biochimice uzuale, examinări radiologice, ecografice și electrofiziologice.

Testele genetice se clasifică în teste de screening: prenatale și neonatale, teste diagnostice, teste predictive: presimptomatice (când o persoană sănătoasă este testată pentru o boală cu debut tardiv) și de predispoziție genetică (când se determină riscul crescut sau scăzut al unei persoane de a dezvoltă o boală) și teste reproductive (testarea stării de purtător pentru o boală genetică, testarea prenatală diagnostică și testarea preimplantatorie realizată în combinație cu fertilizarea în vitro).

Acuratețea diagnosticului genetic final obținut va depinde de recomandarea corectă a testelor specifice, care nu întotdeauna vor fi cele mai noi și mai scumpe. Consilierea genetică joacă un rol important în selecția testărilor genetice potrivite și interpretarea corectă a rezultatelor, stabilirea planului de tratament și implicațiile pentru alți membri ai familiei.

* Clinicile Medsana oferă posibilitatea efectuării testului dorit (test screening, test sindrom Down, test fibroză chistică etc) atât în București, cât și în Ploiești. Tarifele serviciului dorit, pot fi regăsite mai jos, ex. la un preț de 250 de lei se poate efectua un test pentru a se diagnostica sindromul Down.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.