Quick Access

Medsana Laborator analize medicale - Markeri neoplazici

Markeri neoplazici
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Pret
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Acid mandelic
141.00 lei
AFP (alfa fetoproteină)
58.00 lei
B2 microglobulină
75.00 lei
Beta - hCG (marker)
62.00 lei
CA 125
60.00 lei
CA 15.3
62.00 lei
CA 19.9
62.00 lei
CA 72.4
93.00 lei
Calcitonină
82.00 lei
Catecolamine urinare
220.00 lei
CEA (Antigen carcinoembrionar general)
62.00 lei
Cyfra 21-1
105.00 lei
FPSA (Antigen specific prostatic liber)
62.00 lei
HE4 (Human Epididymis Protein)
146.00 lei
Metanefrine și normetanefrine plasmatice
268.00 lei
Metanefrine și normetanefrine urinare
268.00 lei
NSE
105.00 lei
PSA (Antigen specific prostatic)
62.00 lei
S 100
181.00 lei
SCC
98.00 lei
Scor ROMA pentru diagnostic cancerului ovarian (CA 125 asociat cu HE4)
197.00 lei
Tiroglobulină
75.00 lei
VMA acid-vanil-mandelic (urinar)
80.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Markerii tumorali sunt substanțe produse de celulele neoplazice care sunt eliberate în sânge, unde pot fi detectate prin intermediul testelor de laborator. Markerii tumorali pot avea sau nu specificitate în cazul anumitor tipuri de cancer. De exemplu,  antigenul specific prostatic (PSA) este specific pentru depistarea adenocarcinoamelor prostatice. Unii markeri sunt parțial în specifici pentru celulele neoplazice, cum ar fi gonadotropina corionică umană (HCG). Testarea poate detecta atât markeri tumorali, cât și niveluri crescute în cazul unui eveniment fiziologic normal (sarcină).

Analiza beta hcg

Acest test poate fi utilizat pacienților cu tumori ginecologice și cu celule germinale. Utilizarea HCG ca marker tumoral este cea mai frecventă în tumorile testiculare seminomatoase și neseminomatoase, tumorile germinale ovariene, bolile trofoblastice gestaționale (GTD) mola hidatiformă și coriocarcinomul și teratoamele neesticulare. Alte tipuri de tumori care sunt mai rar asociate cu creșteri ale HCG includ cancere hepatice, neuroendocrine, mamare, ovariene, pancreatice, cervicale și gastrice.

Testul PSA

Testul PSA este un test de sânge utilizat în principal pentru depistarea cancerului de prostată.

Testul măsoară cantitatea de antigen specific prostatic (PSA) din sângele pacientului. PSA este o proteină produsă atât de țesutul canceros, cât și de cel necanceros din prostată, glandă care se află sub vezica urinară la bărbați.

PSA se găsește mai ales în spermă, care este, de asemenea, produsă în prostată. Cantități mici de PSA circulă în mod normal în sânge.

Test de calcitonină

Acest test măsoară nivelul de calcitonină din sânge. Calcitonina este un hormon produs de tiroida dumneavoastră, o glandă mică, în formă de fluture, situată în apropierea gâtului. Calcitonina ajută la controlul modului în care organismul utilizează calciul. Calcitonina este un tip de marker tumoral. 

Dacă în analiza realizată, se regăsește prea multă calcitonină în sânge, acesta poate fi un semn al unui tip de cancer tiroidian numit cancer tiroidian medular (MTC). Nivelurile ridicate pot fi, de asemenea, un semn al altor boli ale tiroidei care vă pot expune la un risc mai mare de a face MTC.

*Clinicile Medsana oferă posibilitatea efectuării analizelor dorite, atât în București, cât și în Ploiești. Tarifele serviciului dorit pot fi regăsite mai jos, ex. analiza PSA poate fi regăsită la un preț de 55 de lei sau analiza beta hcg la un preț de 58 de lei.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.