Quick Access
Medsana Noutăți
Sofrologie și Psihoterapie - noi servicii disponibile în clinicile Medsana

Ne face plăcere să vă anunțăm că recent am început colaborarea cu Dna Lorena Luchian, psiholog și sofrolog cu experiență de lucru la nivel internațional. Astfel, pacienții Medsana au acces în clinicile noastre din București la ședințe de sofrologie, un serviciu unic pe piața medicală privată.

Despre sofrologie
Sofrologia este știință care se ocupă cu studiul conștiinței umane și se bazează pe o serie de exerciții de relaxare dinamică punând accent pe percepția corporală și relația corp-minte-spirit. Practicând această metodă percepția de sine a persoanelor practiante crește, devenind mai conștiente de propriul corp, emoții, sentimente, gânduri și valori. Ceea ce se află stocat în inconștient pătrunde în câmpul conștienței într-o formă pură și clară iar asta ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să ne îmbunătățim calitatea vieții și să redobândim serenitate.

Arii de aplicare:

Disconfort mental - pentru cei care suferă de anxietate, stres, irascibilitate, suprasolicitare, insomnie, tulburări psihosomatice, probleme în comportamentul alimentar, schimbări fizice care afectează starea mentală;

Probleme fizice – pentru persoanele aflate în recuperare fizică, readuce în stare activă unele funcții alterate în urma unor procese patologice, de exemplu se combină tratamentul ortopedic cu metoda sofrologică;

Dificultăți existențiale – circumstanțe speciale ale vieții care necesită suport sofrologic în depășirea unor momente ca: managementul schimbării și tranziției (familiale, profesionale, interpersonale) prepararea pentru examene, doliu, oboseală cronică.

„Cred că sofrologia este o tehnică extrem de utilă pe care oamenii ar putea să o folosească atât pentru dezvoltare personală, cât și că metodă de relaxare. Pe mine m-a ajutat să devin mult mai echilibrată din punct de vedere emoțional și să fiu mult mai conștientă de mine însămi și de lumea din jurul meu.

 Am observat atât în cabinet cât și în cadrul sesiunilor sofrologice (unde sunt mai multe persoane) faptul că atunci când învățăm să fim prezenți pentru celălalt cu respect, prețuire și suport, procesele subtile care au loc în cadrul alianței sofronice sunt puternice, transformatoare și benefice.
Același lucru se întâmplă cu relațiile pe care le avem în viața cotidiană, fie că este vorba de familie, iubit/a, colegi, amici, de aceea vă invit să aveți curiozitatea de a experimenta această metodă de autoexplorare prin care veți deveni mai calmi, relaxați și mai binedispuși.” Lorena Luchian, psiholog și sofrolog, www.sofrologie.ro

Pentru ce e utilă sofrologia?

• relaxare

• îmbunătățirea memoriei

• sănătate emoțională/controlarea emoțiilor

• atingerea unei stări de calm și luciditate

• refacerea echilibrului interior și încrederea în propriile forțe

• îmbunătățirea relațiilor cu noi înșine și cu ceilalți

• percepția corporală și ameliorarea sănătății fizice

• prenatal, pregătirea pentru naștere și postnatal

• creșterea performanțelor sportivilor

• pregătirea pentru situații stresante

• școli și universități

• îmbunătățirea puterii de concentrare și a capacității creatoare

• companii/eliminarea stresului și dezvoltarea atitudinilor pozitive

• somn odihnitor

În clincile Medsana din București Dna Lorena Luchian desfășoară ședințe individuale de sofrologie și psihoterapie. Pentru programări și informații suplimentare, vă rugăm să apelați numerele de telefon 021-9607/021-4087800 sau să ne scrieți la adresa de e-mail programari@medsana.ro.