Quick Access
Medsana Noutăți
Testul ALEX® - profil extins de IgE specific disponibil în clinicile Medsana

Alergia este o reacție anormală, disproporționată, exagerată și excesivă a sistemului imunitar al organismului la una sau mai multe substanțe (numite alergeni) care, în general, sunt inofensive pentru marea majoritate a populației. Dacă suferiți de alergie, sistemul imunitar reacţioneză la anumite substanţe pe care le inhalati, atingeți sau mâncați, producând anticorpi de tipul imunoglobulinelor E (IgE). Acești anticorpi cauzează o reacţie alergică la nivelul pielii, nasului, bronhiilor sau sistemului digestiv, severitatea alergiei, fiind diferită de la o persoană la alta: la unele persoane se pot produce reacții ușoare (strănut, nas înfundat, iritații la nivelul pielii, ochi senzibili și roșii) în timp ce la alte persoane poate apărea o reacţie suficient de severă să determine decesul, dacă nu se intervine imediat.

Ne face plăcere să vă informăm că în clinicile Medsana se poate efectua testul ALEX®  – profil extins de IgE specific.

ALEX® reprezintă un instrument de diagnostic în vitro pentru sensibilizarea alergică, cu ajutorul căruia poate fi determinat simultan un profil extins de IgE specifice față de 282 alergeni (152 extracte de alergeni „integrali” și 125 componente moleculare). Lista de alergeni cuprinde polenuri, fungi, mucegaiuri, acarieni, insecte, veninuri de albină/viespe, diverse alimente, alergeni de origine animală (proveniți de la animale de companie sau de fermă), alergeni de origine vegetală (latex, ficus, hamei). Este utilizată o tehnologie macroarray în care alergenii sunt distribuiți sub formă de spoturi pe o membrană de nitroceluloză conținută într-un chip.

Testul ALEX® se face cu recomandare de la medicul curant, care are la bază diagnosticul bolilor alergice, datele anamnestice și examenul clinic. Testul se poate efectua la orice vârstă și este recomandat persoanelor cu IgE total crescut, atunci când există suspiciuni rezonabile ale unor alergii, în special persoanelor polisensibilizate și celor cu sindromul alergiei orale.

Aici puteți găși informații detaliate referitoare la această analiză și lista de alergeni:

- Anexă informații medicale;
- Listă de alergeni.