Quick Access
Medsana Prevenție

Multivitaminele și mineralele la copii

Organismul copiilor este fragil, de aceea, cei mici au nevoie de suplimente cu multivitamine și minerale pentru îmbunătățirea imunității și a stării generale de sănătate.

„Putem administra copiilor multivitamine și minerale în perioadele de suprasolicitare a organismului (oboseală școlară, efort fizic intens și prelungit), după boli acute, după tratamente antibiotice prelungite. Aceste multivitamine și minerale fortifică organismul și ajută copii în perioadele de convalescență. Este de preferat ca administrarea să fie făcută  la recomandarea medicului.

Cum și cand se vor administra multivitamine pentru copii

Părinții pot administra multivitamine și fără recomandare, dar doar pe perioade scurte de maximum 10-14 zile și doar în dozele recomandate de producător, fără a repeta frecvent administrarea. În cazul bolilor cronice, administrarea multivitaminelor va fi făcută doar la recomandarea medicului.

Copii cu au o alimentație diversificată cu ingrediente naturale, un stil de viață sănătos și fără boli cronice nu necesită administrarea preventivă de multivitamine și minerale. Excepție face doar vitamina D care se recomandă preventiv  în lipsa expunerii la soare și în perioadele de creștere rapidă. În cazul unei alimentații incorecte și dezechilibrate soluția poate fi administrarea de multivitamine pe o perioadă scurtă, însă corelată cu un efort susținut pentru echilibrarea alimentației.”

Dr. Camelia Toader, medic specialist pediatrie, Centrul Medical Medsana