Quick Access

Medsana Specialități medicale - Endocrinologie

Endocrinologie
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Preț
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Biopsie tiroidiana prin punctie cu ac fin
500.00 lei
Consult endocrinologie și ecografie tiroidă
510.00 lei
Consult senologic și ecografie sân bilateral
540.00 lei
Consultație endocrinologie + dietă
540.00 lei
Consultație medic primar
340.00 lei
Consultație profesor
400.00 lei
Control după consultație medic primar (în termen de 30 de zile)
190.00 lei
Control după consultație profesor (în termen de 30 de zile)
220.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Endocrinologia tratează afecțiunile glandelor endocrine: tiroida, hipofiza, glandele sexuale și suprarenale și hormonii secretați de acestea. Această specializare este foarte importantă, fiecare clinica de endocrinologie fiind o necesitate în fiecare centru medical. 

Ce sunt hormonii?

În fiecare moment, există până la 40 de hormoni care acționează în corpul uman. Aceștia călătoresc prin fluxul sanguin către destinații țintă pe diferite organe și țesuturi din corp. 

Hormonii sunt cei care dau instrucțiuni diferitelor parți ale corpului cu privire la ce trebuie să facă și în ce moment ar trebui să o facă. 

Astfel, o gamă largă de activități fiziologice pot fi influențate sau controlate de hormoni. Astfel, diferite diagnostice ale unor analize specifice își pot găsi răspunsul în endocrinologie. 

-  Controlul zahărului din sânge

-  Creșterea și dezvoltarea 

-  Funcționarea țesuturilor

-  Metabolismul (procesul de obținere și menținere a energiei în organism)

-  Reglarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale

-  Dezvoltarea și funcția sexuală

-  Reproducere

Când vine vorba de hormonii din organism, totul depinde de echilibru. Dacă nivelul unui hormon din corpul dumneavoastră devine prea mare sau prea mic, această mică schimbare poate provoca un dezechilibru hormonal care poate afecta mai multe funcții ale organismului. De aceea, dacă medicul tău endocrinolog va conclude că afecțiunea dumneavoastră este legată de producția de hormoni, acesta îți poate recomanda un consult endocrinologic.

De asemenea, problemele legate de hormoni și modul în care aceștia funcționează contribuie la unele dintre principalele boli din sfera afecțiunilor endocrinologice: obezitatea, osteoporoză, nanismul, nodulii tiroidieni, acromegalia / gigantismul, hipo / hipertiroidismul, boala Addison, diabetul zaharat, hipoglicemia etc.

Există subspecializări dedicate unor domenii specifice în care acționează hormonii, acestea având propriul cabinet de endocrinologie specializat:

-  Endocrinologia pediatrică, care se ocupă de hormonii la copii.

-  Endocrinologie tiroidiană, care analizează modul în care tiroida afectează metabolismul

-  Substanțe chimice perturbatoare ale sistemului endocrin, în cazul în care în mediul înconjurător sunt prezente substanțe chimice care imită efectele hormonilor

-  Endocrinologie comparată, care analizează modul în care acționează hormonii similari la diferite specii (de exemplu, de la insecte, la pești, păsări, mamifere etc.).

Prețul nu include eventualele investigații suplimentare de specialitate efectuate de medicul examinator în cadrul consultației. 

 

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.