Quick Access

Medsana Specialități medicale - Mamografie (Senologie Imagistica)

Mamografie (Senologie Imagistica)
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Preț
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Examen senologic
320.00 lei
Incidență suplimentară (magnificație)
100.00 lei
Mamografie bilaterală + ecografie țintită pe leziune
500.00 lei
Mamografie bilaterală cu interpretare*
360.00 lei
Mamografie unilaterală + ecografie țintită pe leziune
360.00 lei
Mamografie unilaterală cu interpretare*
190.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Mamografia (senologie imagistică) este o procedură radiologică specifică, care folosește radiația X pentru a examina sânul. Un examen mamografic (o mamografie/mamogramă) este util pentru o depistare timpurie a afecțiunilor sânului la femei. Acest tip de examinare reprezintă, în fapt, o radiografie - o procedură non-invazivă care presupune expunerea la o doză mică de radiație ionizantă pentru a furniza o „fotografie” a structurii interne a sânului. Radiațiile X reprezintă una dintre cele mai vechi și mai folosite metode de vizualizare a interiorului corpului uman.

Sinologie. Sinologia este o ramură a medicinei ce se ocupă cu studiul afecțiunilor sânului. Cele mai frecvente boli tratate de un senolog sunt: abcese, chisturi, mastite, afecțiuni inflamatorii și infecțioase și cancerul de sân.

Decizia femeilor de a urma un program de supraveghere a sănătății este influențată de factori culturali, educaționali precum și de accesul la serviciile medicale de sănătate. În ceea ce privește supravegherea de rutină a sănătății șanului, este cunoscut și acceptat în mod larg că „mamografia salvează vieți”, dar aceasta se întâmplă doar atunci când cancerul la sân este detectat de timpuriu!

*Pentru o mamografie în București este necesară programarea la o clinică din București (Primăverii sau Cotroceni). Pentru o mamografie în Ploiești este necesară programarea la o clinică Medsana din Ploiești. 

* Orice procedură medicală va fi realizată numai după un consult prealabil la medicul specialist care efectuează respectivul serviciu medical. Momentul intervenției/ manevrei/ investigației va fi stabilit de comun acord cu medicul specialist în urmă consultului.

Prețul nu include eventualele investigații suplimentare de specialitate efectuate de medicul examinator în cadrul consultației.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.