Analize citogenetice si moleculare

Genetica este o ramura a medicinii care a cunoscut cele mai mari si mai rapide progrese in ultimii ani. Rezultatele unui test genetic pot influenta alegerea unei persoane in legatura cu starea sa de sanatate  si controlul bolii acesteia, precum si luarea unor decizii informate.

Diagnosticul genetic nu depinde intotdeauna de testarile genetice.  Acesta poate fi suspectat si prin examen fizic, combinat cu date de istoric familial, teste biochimice uzuale, examinari radiologice, ecografice si electrofiziologice.

Testele genetice se clasifica in teste de screening: prenatale si neonatale, teste diagnostice, teste predictive: presimptomatice (cand o persoana sanatoasa este testata pentru o boala cu debut tardiv) si de predispozitie genetica (cand se determina riscul crescut sau scazut al unei persoane de a dezvolta o boala) si teste reproductive (testarea starii de purtator pentru o boala genetica, testarea prenatala diagnostica si testarea preimplantatorie realizata in combinatie cu fertilizarea in vitro).

Acuratetea diagnosticului genetic final obtinut va depinde de recomandarea corecta a testelor specifice, care nu intotdeauna vor fi cele mai noi si mai scumpe. Consilierea genetica joaca un rol important in selectia testarilor genetice potrivite si interpretarea corecta a rezultatelor, stabilirea planului de tratament si implicatiile pentru alti membri ai familiei.

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.