Laborator - Citologie

Citologia studiaza organele si tesuturile acestora pentru identificarea eventualelor anomalii de structura. Prin biopsie sau chirurgie se prevaleaza tesuturi care sunt ulterior examinate la microscop pentru a se identifica in general caracterul benign sau malign al unei maladii.

Testul Papanicolau este parte obligatorie din screeningul anual pentru depistarea cancerului de col uterin, prin care se pot diagnostica modificarile benigne, pre-maligne sau maligne ale colului uterin.

Testul Papanicolau consta in prelevarea de celule de la nivelul colului uterin. Pacientele trebuie sa stie ca aceasta este o procedura medicala neinvaziva, care se realizeaza intr-un mod simplu, rapid si nedureros.

Tehnica revolutionara a citologiei lichide

Dupa recoltare, celulele pot fi analizate prin tehnica conventionala sau prin tehnica citologiei in mediu lichid. Deosebirile dintre cele doua metode tin atat de modul de lucru, cat si de fidelitatea rezultatelor. In cazul citologiei conventionale, dupa recoltare celulele prelevate sunt intinse pe o lama microscopica, realizandu-se frotiul. Pe lama se descarca doar aproximativ 20% dintre celulele recoltate. In schimb, in cazul procedeului citologiei lichide, periuta este descarcata in mediul lichid dupa recoltare, iar frotiul este obtinut automat din sedimentul celular. In mediul lichid sunt descarcate 99% dintre celulele recoltate. Raportat la tehnica conventionala, prelucrarea citologiei cervico-vaginale in mediu lichid aduce un plus de acuratete in interpretarea rezultatelor. Cel mai important avantaj al noii metode este scaderea numarului de specimene nesatisfacatoare pentru evaluare, adica a acelor probe a caror examinare este imposibila sau limitata.

* Orice procedura medicala va fi realizata numai dupa un consult prealabil la medicul specialist care efectueaza respectivul serviciu medical. Momentul interventiei/ manevrei/ investigatiei va fi stabilit de comun acord cu medicul specialist in urma consultului.

INVESTIGATII SI ANALIZE
Laborator - Citologie
SELECTEAZA INVESTIGATII
PRET
ALEGE
SELECTEAZA CLINICA
CINtec Plus (imunocitochimie col uterin)
330.00 lei
Citologie cervico - vaginala PAP in mediu lichid + CINtec Plus (imunocitochimie col uterin)
390.00 lei
Citologie cervico-vaginala (coloratia PAP)
90.00 lei
Citologie cervico-vaginala (PAP) in mediu lichid
125.00 lei
Citologie exfoliativa aspirat endometrial
160.00 lei
Citologie punctie aspirativa cu ac fin - o proba
125.00 lei
Citologie punctie aspirativa cu ac fin - proba suplimentara
60.00 lei
Citologie secretie mamelonara o lama suplimentara
55.00 lei
Citologie secretie mamelonara, o lama
85.00 lei
Prelevare prin punctie aspirativa - 1 proba suplimentara (doar prelevarea)
35.00 lei
Prelevare prin punctie aspirativa - pana la 3 probe (doar prelevarea)
75.00 lei
Prelevare secretie mamelonara
45.00 lei
* Interpretarea serviciului are natura pur medicala si analizeaza parametrii obtinuti in urma investigatiei. Interpretarea rezultatului obtinut in context clinic se face numai in urma unui consult ce va fi achitat separat.

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.