Ce boli se agraveaza la frig?

Temperaturile scazute determina aparitia unor complicatii in cazul persoanelor cu o circulatie proasta a sangelui sau care sufera deja de afectiuni cornice.

In general, copii, varstnicii si adultii bolnavi sunt cei mai afectati de schimbarile de temperatura din sezonul rece. Simptomele difera insa de la o persoana la alta, in functie de istoricul medical, dar si de capacitatea organismului de-a face fata bolilor de sezon.

AFECTIUNI CARDIACE
Atunci cand corpul nostru este expus la frig, vasele mici de sange se contracta, cu scopul de-a ajuta organismul sa pastreze cat mai multa caldura. Insa acest lucru duce la diminuarea fluxului sangvin catre extremitatile corpului, dar si catre inima. In acest fel se agraveaza starea celor care sufera de boli cardiace precum angina pectorala, insuficienta cardiaca si infarct miocardic.

Programeaza-te la o consultatie la Cardiologie

BRONSITA CRONICA
Persoanele care sufera de bronsita cronica sau de astm bronsic se pot simti mai rau atunci cand organismul face fata temperaturilor scazute. Strangularea vaselor de sange duce la scaderea puterii de aparare a mucoasei respiratorii impotriva virusurilor. Pe de alta parte, vremea rece ingreuneaza respiratia, intrucat bronhiile pulmonare se contracta la frig.

Programeaza-te la o consultatie la Pneumoftiziologie

DORESC O PROGRAMARE
Sunt de acord cu Termenii si conditiile de utilizare. CITESTE Termeni & Conditii.
Sunt de acord cu informatiile prezentate in nota de informare legata de protectia datelor cu caracter personal prezentata la Sectiunea GDPR
Sunt de acord cu folosirea e-mailul pentru informari periodice, marketing, publicitate. Informatiile furnizate nu vor fi transferate catre alte entitati..
DORESC O PROGRAMARE

REUMATISMUL
Circulatia deficitara a sangelui la nivelul picioarelor intensifica si durerile articulare, mai ales in cazul persoanelor cu reumatism. Problemele sunt mai grave atunci cand persoana sufera si de ateroscreloza (ingrosarea vaselor de sange din cauza unor depuneri de colesterol, calciu si bacterii).
Programeaza-te la o consultatie la Reumatologie

CUPEROZA
Trecerile bruste de la temperaturile scauzte de afara la cele ridicate din casa sau din mijloacele de transport pot duce la "ruperea" vaselor de sange mici de la nivelul fetei. In acest fel apare cuperoza, o afectiune dermatologica ce se manifesta prin inrosirea puternica a pielii din zona obrajilor.

Programeaza-te la o consultatie la Dermatologie

SINDROMUL RAYNAUD
Persoanele tinere care au probleme cu circulatia sangelui la nivelul membrelor se pot confrunta cu sindromul Raynaud. Acesta se manifesta prin albirea degetelor, a nasului si a obrajilor si, ulterior, prin inrosirea accentuata a extremitatilor. De asemenea, degetele pot deveni reci, amortite si sensibile, pielea capata un aspect lucios, iar simtul tactil isi pierde din acuitate. Crizele pot aparea de mai multe ori pe zi si pot dura de la cateva ore pe zi si pot dura de la cateva minute pana la cateva ore.

Programeaza-te la o consultatie la Medicina Generala

SFATUL SPECIALISTULUI
Dr. Rodica Niculae,
Medic Primar Medicina de Familie - Centrul Medical Medsana

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.