Ce boli se agraveaza la frig?

Temperaturile scazute determina aparitia unor complicatii in cazul persoanelor cu o circulatie proasta a sangelui sau care sufera deja de afectiuni cornice.

In general, copii, varstnicii si adultii bolnavi sunt cei mai afectati de schimbarile de temperatura din sezonul rece. Simptomele difera insa de la o persoana la alta, in functie de istoricul medical, dar si de capacitatea organismului de-a face fata bolilor de sezon.

AFECTIUNI CARDIACE
Atunci cand corpul nostru este expus la frig, vasele mici de sange se contracta, cu scopul de-a ajuta organismul sa pastreze cat mai multa caldura. Insa acest lucru duce la diminuarea fluxului sangvin catre extremitatile corpului, dar si catre inima. In acest fel se agraveaza starea celor care sufera de boli cardiace precum angina pectorala, insuficienta cardiaca si infarct miocardic.

Programeaza-te la o consultatie la Cardiologie

BRONSITA CRONICA
Persoanele care sufera de bronsita cronica sau de astm bronsic se pot simti mai rau atunci cand organismul face fata temperaturilor scazute. Strangularea vaselor de sange duce la scaderea puterii de aparare a mucoasei respiratorii impotriva virusurilor. Pe de alta parte, vremea rece ingreuneaza respiratia, intrucat bronhiile pulmonare se contracta la frig.

Programeaza-te la o consultatie la Pneumoftiziologie

DORESC O PROGRAMARE
CAPTCHA Image
Sunt de acord sa primesc informatii privind ofertele Medsana