Quick Access

Informații importante

Informații importante

a) Informații pacienți

Centrul Medical Medsana manifestă constant un interes deosebit pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite și a procedurilor interne de lucru. Prin intermediul acestor proceduri ne dorim să respectăm reglementările legale în vigoare și, totodată, să asigurăm protejarea și respectarea identității pacienților, confidențialitatea actului medical, viață și sănătatea clienților noștri.

În considerarea protejării datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice care intră în contact cu clinicile noastre (pacienți, aparțînători, vizitatori, medici, angajați, colaboratori, parteneri etc.), pe perioada în care va aflați în clinicile Medsana, va informăm că filmarea, fotografierea, înregistrările audio și video, indiferent de suportul pe care se realizează acestea, nu sunt permise.

Va mulțumim pentru înțelegere!

b)Accesul minorilor în Clinicile Medsana

Centrele Medicale Medsana manifestă constant un interes deosebit pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite și a procedurilor interne de lucru. Prin intermediul acestor proceduri ne dorim să respectăm reglementările legale în vigoare și totodată, să asigurăm protejarea și respectarea identității pacienților, confidențialitatea actului medical, viață și sănătatea clienților noștri.

Acesta este motivul pentru care dorim să va informăm că accesul minorilor la serviciile oferite de Centrele Medsana se face numai în prezența părinților sau a tutorilor legali.

Minorii nu pot accesa serviciile Centrelor Medsana în mod individual sau însoțiți de persoane care nu au responsabilitate legală în privința minorului.În funcție de starea medicală a copilului, se impune în unele cazuri executarea unor manevre medicale specifice, tratamente sau transport de urgență la o unitate spitalicească. Acestea se efectuează numai cu acordul părinților sau tutorilor legali și nu pot fi lăsate la latitudinea minorului sau a unei terțe persoane, fără responsabilitate decizională sau juridică.

În lipsa acordului părinților sau tutorilor legali, SC Medsana Bucharest Medical Center SRL nu își poate asumă nicio responsabilitate sau risc referitoare la:

• divulgarea datelor confidențiale din fișa medicală a minorilor

• neînțelegerea indicațiilor medicului

• neînțelegerea diagnosticului și a planului de urmărire a cazului medical de către terțe persoane

• implicațiile pe care le pot avea cele de mai sus asupra sănătății copilului

Conform prevederilor legale în vigoare și procedurilor interne de lucru ale Centrelor Medsana, există anumite investigații și manevre medicale care se efectuează numai cu consimțământul scris al pacientului. Spre exemplu, examinarea radiologică, care presupune expunere la radiații, se efectuează numai cu acordul scris al pacientului, respectiv acordul părintelui sau al tutorelui legal în cazul minorilor. În cazul în care nu se poate îndeplini această condiție, examinarea nu se poate efectua.

Centrele Medsana au agreat să accepte împuterniciri din partea părinților pentru însoțitorii minorilor numai în situații particulare excepționale impuse de starea de sănătate a copilului și imposibilitatea temporară a unuia din părinți de a fi prezent la consultațiile/tratamentele sau manevrele medicale efectuate în cadrul Centrelor Medsana. Sănătatea pacienților noștri este o prioritate pentru noi, însă cooperarea și sprijinul dumneavoastră sunt foarte importante pentru a evita situații limita, ce ar putea să creeze disconfort sau chiar prejudicii grave dumneavoastră, copilului sau instituției noastre.

Centrele Medicale Medsana va mulțumesc pentru înțelegere și pentru sprijinul pe care ni-l acordați în aceste demersuri, prin intermediul cărora putem rămâne fideli crezului nostru “respect pentru viață”.