Gripa versus raceala. Cum ne protejam?

Ai grija de sanatatea ta si a familiei tale - informeaza-te!

Raceala comuna (guturaiul) este un sindrom produs de mai multe virusuri: rhinovirusuri, coronarovirusuri, virusuri parainfluenza, enterovirusuri, adenovirusuri, virusuri coxakie. Spre deosebire de gripa, domina semnele locale, respiratorii si nu cele generale de intoxicatie. Boala dureaza 3-5 zile. Receptivitatea la guturai este favorizata de frig (vasoconstrictia de la nivelul mucoasei respiratorii determina scaderea rezistentei locale explicand frecventa mai mare a bolii in sezonul friguros), factorul alergic (producerea de histamine in mucoasa nazala inflamata), factorii iritativi ai mucoasei nazale, fumat, praf (determinand afectarea mucusului protector).

Se aplica masuri de prevenire de rutina: folosirea batistelor de hartie (cu aruncarea lor in cutii inchise), spalarea mainilor, intarirea rezistentei organismului (alimentatie sanatoasa), evitarea expunerii la frig, evitarea aglomeratiei, evitarea contactului cu persoane bolnave, aerisirea incaperilor (cu mentinerea unei temperaturi optime de 22-23C si a unei atmosfere usor umede).

Gripa este o boala respiratorie acuta determinata de infectia cu virusuri gripale care afecteaza caile respiratorii superioare si/sau inferioare si este frecvent acompaniata de semne si simptome sistemice, cum sunt febra, cefaleea (durerile de cap), mialgia (durerile musculare) si astenia (oboseala accentuata).

DORESC O PROGRAMARE
CAPTCHA Image
Sunt de acord sa primesc informatii privind ofertele Medsana