Laboratorul Medsana efectueaza doua noi teste pentru evaluarea cancerului ovarian HE4 si Scor ROMA

Stiati ca in Romania cancerul ovarian este cea de-a patra cauza de deces prin cancer la femei si ca la nivel european aceasta este cel mai raspandit tip de cancer ginecologic?

Problema cea mare in cazul acestei afectiuni este reprezentata de faptul ca, de obicei, ea e descoperita de medicul curant intr-un stadiu foarte avansat cand metodele terapeutice sunt foarte putin eficiente.

Pentru un diagnostic precoce, care creste sansele de vindecare, in Laboratorul de Analize Medicale Medsana se efectueaza incepand cu luna noiembrie, doua noi teste diagnostice pentru evaluarea cancerului ovarian, HE4 (Human Epididymis Protein) si scor-ul ROMA (Risk of Ovarian Cancer Malignancy Algorithm) care au urmatoarele caracteristici:

  • HE4 este un nou marker util in managementul cancerului ovarian epitelial (aproximativ 90%): adenocarcinomul seros, endometrioid si adenocarcinomul cu celule clare (cu exceptia cancerului mucinos)
  • HE4 este cel mai sensibil marker in detectia cancerului ovarian epietial in stadiul I
  • HE4 este util in monitorizarea evolutiei bolii si aparitia recidivelor la pacientele cu cancer ovarian epitelial
  • HE4 este indicat sa se testeze in combinatie cu CA 125
  • combinatia HE4 + CA125 este mai sensibila decat sensibilitatea fiecarui marker singur
  • prin testarea markerilor HE4 si CA 125 se poate estima riscul de cancer ovarian epitelial la femei in functie de statusul pre si post menopauza - algoritmul ROMA avand sensiblilitate 89% si specificitate 75%
DORESC O PROGRAMARE
Sunt de acord cu Termenii si conditiile de utilizare. CITESTE Termeni & Conditii.
Sunt de acord cu informatiile prezentate in nota de informare legata de protectia datelor cu caracter personal prezentata la Sectiunea GDPR
Sunt de acord cu folosirea e-mailul pentru informari periodice, marketing, publicitate. Informatiile furnizate nu vor fi transferate catre alte entitati..
DORESC O PROGRAMARE

Recoltarile pentru aceste doua noi tipuri de teste se fac in toate Centrele Medsana din Bucuresti si Ploiesti de luni pana vineri in intervalul 07.00 - 18.00 si sambata in intervalul 08.00 - 12.00 pentru clinicile din Bucuresti si 08.00 - 11.00 pentru Clinica Medsana Ploiesti.

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.