Testul ALEX® - profil extins de IgE specific disponibil in clinicile Medsana

 

Alergia este o reactie anormala, disproportionata, exagerata si excesiva a sistemului imunitar al organismului la una sau mai multe substante (numite alergeni) care, in general, sunt inofensive pentru marea majoritate a populatiei. Daca suferiti de alergie, sistemul imunitar reacţioneza la anumite substanţe pe care le inhalati, atingeti sau mancati, producand anticorpi de tipul imunoglobulinelor E (IgE). Acesti anticorpi cauzeaza o reacţie alergica la nivelul pielii, nasului, bronhiilor sau sistemului digestiv, severitatea  alergiei fiind diferita de la o persoana  la alta: la unele persoane se pot produce reactii usoare (stranut, nas infundat, iritatii la nivelul pielii, ochi senzibili si rosii) in timp ce la alte persoane poate aparea o reacţie suficient de severa sa determine decesul, daca nu se intervine imediat.

Ne face placere sa va informam ca in clinicile Medsana se poate efectua testul ALEX®  – profil extins de IgE specific.

ALEX® reprezinta un instrument de diagnostic in vitro pentru sensibilizarea alergica, cu ajutorul caruia poate fi determinat simultan un profil extins de IgE specifice fata de 282 alergeni (152 extracte de alergeni "integrali" si 125 componente moleculare). Lista de alergeni cuprinde polenuri, fungi, mucegaiuri, acarieni, insecte, veninuri de albina/viespe, diverse alimente, alergeni de origine animala (proveniti de la animale de companie sau de ferma), alergeni de origine vegetala (latex, ficus, hamei). Este utilizata o tehnologie macroarray  in care alergenii sunt distribuiti sub forma de spoturi pe o membrana de nitroceluloza continuta intr-un chip.

Testul ALEX® se face cu recomandare de la medicul curant, care are la baza diagnosticul bolilor alergice, datele anamnestice si examenul clinic. Testul se poate efectua la orice varsta si este recomandat persoanelor cu IgE total crescut, atunci cand exista suspiciuni rezonabile ale unor alergii, in special persoanelor polisensibilizate si celor cu sindromul alergiei orale.

 

Aici puteti gasi informatii detaliate referitoare la aceasta analiza si lista de alergeni:

DORESC O PROGRAMARE
Sunt de acord cu Termenii si conditiile de utilizare. CITESTE Termeni & Conditii.
Sunt de acord cu informatiile prezentate in nota de informare legata de protectia datelor cu caracter personal prezentata la Sectiunea GDPR
Sunt de acord cu folosirea e-mailul pentru informari periodice, marketing, publicitate. Informatiile furnizate nu vor fi transferate catre alte entitati..
DORESC O PROGRAMARE
Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.