Cum îi facem pe copii să treacă mai ușor peste pandemie

Pandemiile, precum cea pe care o traversăm, determină emoții puternice, de tipul anxietății, stresului și incerditudini resimțite atât de noi, dar mai ales de copiii de toate vârstele. Deși cei mici au mecanisme proprii de apărare, care îi ajută să facă față provocărilor, copiii au nevoie să se simtă iubiți și sprijiniți mai mult ca oricând.

Cum să menținem sănătatea mentală și fizică a copiilor în această perioadă?

 

Ajută-l să rămână activ. Este foarte important ca cei mici să rămână activi în această perioadă, de aceea, activitățile fizice nu trebuie întrerupte, chiar dacă se vor petrece în casă.

Ajută-l să rămână conectat cu ceilalți copii. Trăim în era tehnologiei și chiar dacă nu ne putem întâlni fizic cu cei dragi nouă, telefonul mobil sau orice alt dispozitiv de comunicare ne ajută să rămânem conectați. Permite-i micuțului să își sune prietenii și să se vadă prin videocall.

Ajută-l să nu renunțe la rutina pe care o avea înainte. Este esențial ca cei mici să aibă un program zilnic pe care să-l respecte: să se trezească la aceeași oră și să meargă la culcare la ora la care mergeau și înainte de pandemie. Copiii ar trebui să treacă prin etapele din zi prin care treceau de obicei: lecții, timp liber, mese sănătoase, gustări și activități fizice.

Petreceți cât mai mult timp împreună. Cel mai important lucru de care au nevoie copiii în această perioadă și nu numai, este timpul părinților. Încercați să transformați totul într-un joc, de la temele pentru acasă, până la activitățile fizice. Le puteți face chiar împreună.

Discutați cu copiii despre ce au auzit despre coronavirus. Zvonurile și speculațiile ne afectează pe toți din punct de vedere emoțional. Dacă au întrebări al căror răspuns nu-l cunoști, folosiți ocazia să căutați răspunsul împreună.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Certificari
Medsana Romania
"Medsana" si "Respect pentru viata" sunt marci inregistrate ale Medsana Romania. Medsana este membra a Athens Medical Group, companie afiliata Asklepios Kliniken GmbH.

Copyright 2017 Centrul Medical Medsana. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Concept24
LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA LISTA SERVICIILOR MEDICALE DIN CADRUL CLINICILOR MEDSANA
Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament.Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize, acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide. Medsana ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.Ca o recunoastere a standardului inalt de calitate atins in serviciile medicale private, Centrul Medical Medsana a primit de-a lungul timpului mai multe distinctii care se refera atat la nivelul de incredere a consumatorilor (Trusted Brand), cat si la renumele si imaginea clinicilor Medsana (Superbrands).

Medsana isi rezerva dreptul de a modifica pretul serviciilor medicale fara notificari prealabile.Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de SC Medsana Bucharest Medical Center SRL, potrivit notificarii nr. 8566, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale, in scopuri statistice sau pentru efectuarea de actiuni de marketing direct. Mentionam ca datele dvs. vor fi transferate in spatiul UE conform declaratiei dvs. de acord. Va puteti exercita drepturile de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata trimisa pe adresa Medsana Bucharest Medical Center SRL, str. Dr. Nanu Muscel, nr. 12, sector 5, Bucuresti.