Quick Access
Medsana Noutăți

CAMPANIA DE VACCINARE ÎMPOTRIVA GRIPEI DE SEZON

Pe măsură ce sezonul rece se apropie, din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu gripa sezonieră, iar sănătatea noastră și a comunității este pusă la încercare. Cu toate că circulația virusurilor gripale este imprevizibilă, iar debutul și amploarea răspândirii gripei nu pot fi anticipate cu precizie, există o modalitate eficientă și sigură de a ne proteja: vaccinarea antigripală. 

Așadar, vă informăm că am lansat în clinicile Medsana Campania de Vaccinare Antigripală 2023-2024,  pentru a vă oferi cea mai bună protecție împotriva gripei sezoniere; vaccinarea se face cu VAXIGRIP TETRA, produs de compania farmaceutică Sanofi Pasteur. 

Ce este VAXIGRIP TETRA? 

VAXIGRIP TETRA este un vaccin gripal tetravalent de înaltă calitate, recunoscut pentru eficacitatea sa în prevenirea răspândirii gripei sezoniere. Acesta conține tulpini virale de tip A (A/H1N1 pdm09 și A/H3N2) și tulpini virale de tip B (B/Austria/Michigan și B/Phuket).  

Protecție pentru toate grupele de vârstă 

VAXIGRIP TETRA este recomandat pentru toate categoriile de vârstă, începând de la copiii cu vârsta de 6 luni, adulți și până la persoanele în vârstă de peste 65 de ani.  

Care sunt beneficiile vaccinării VAXIGRIP TETRA? 

Acesta aduce multiple beneficii, inclusiv prevenirea formelor grave de gripă sau coinfecție cu SARS CoV 2, scurtarea duratei bolii, reducerea administrării cu durată prelungită a medicației și prevenirea complicațiilor. 

Doamna dr. Adriana Cojocaru, medic specialist medicină de familie, în cadrul clinicii Medsana Primăverii ne oferă informații detaliate cu privire la situațiile când este recomandată vaccinarea, precauții și beneficii. 

Dr. Cojocaru Adriana.jpg

„Ca în fiecare an, Medsana inițiază campania de vaccinare antigripală la început de octombrie. Acum este cea mai potrivită perioadă pentru a face vaccinul, aşa se poate obține cea mai bună prevenție în înfruntarea gripei sezoniere. Vaccinul conține virus inactivat, fragmentat, cu tulpini adaptate conform recomandărilor OMS pentru sezonul 2023-2024. El previne formele cu evoluție potențial severă de gripă sau coinfecție cu SARS CoV 2, scurtează durata bolii, scade necesitatea administrării cu durată prelungită a medicației, a polipragmaziei (administrarea mai multor medicamente concomitent), previne complicațiile, necesitatea spitalizării şi se adresează cu precădere persoanelor din grupele de risc, vârstelor extreme, vârstnici şi copii, persoanelor peste 65 ani, pacienților cu boli cronice, femeilor însărcinate în orice moment al sarcinii, lucrătorilor din domeniul medical. Experiența vaccinării antigripale a început în 1930, din 1945 vaccinul a fost disponibil pe scară largă în Statele Unite, iar în 1957 a apărut la Londra primul Centru Internațional de Gripă. În Europa, experiența continuă de vaccinare a atins 60 ani. Pentru vaccinare rămân aceleaşi precauții: boala acută febrilă, alergiile documentate la vaccinări anterioare și alergiile severe la ou; ele vor fi analizate în consultul medical ce precede vaccinarea.”- Dr. Adriana Cojocaru, medic specialist medicină de familie.