Quick Access
Medsana Noutăți
Cum ne păstrăm dinții sănătoși de la o vârstă fragedă: interviu Dr. Dana Timofte

Dacă vrei să ai dinții sănătoși pe tot parcursul vieții, începe prin respectarea unor reguli simple, dar constante. Dinții tăi au nevoie de atenție și îngrijire pentru a rămâne sănătoși, iar obiceiurile tale pot face diferența.  

În urma unei apariții la postul de televiziune PRO TV, Dr. Dana Timofte a dezvăluit mai multe informații despre cum putem să ne păstrăm dinții sănătoși și cum putem să prevenim apariția unor probleme dentare. Îți prezentăm mai jos cele mai importante informații. 

La 6 ani apar primele schimbări: 

Molarii de 6 ani sunt primii dinți definitivi și apar în spatele dinților temporari. Acești dinți trebuie îngrijiți corespunzător, deoarece se pot pierde mai repede din cauza anumitor factori precum coexistența dinților temporari și definitivi aflați într-o continuă transformare, dinți inegali, spațiile între dinți și poziția posterioară. Acești factori pot duce la apariția cariilor dentare de la o vârstă fragedă. 

De ce este vital să îți păstrezi dinții naturali?  

Este important să îți păstrezi dinții naturali, deoarece pierderea lor poate conduce la perturbări precum migrarea dinților vecini sau antagoniști, apariția unor spații retentive între dinți, înclinarea dinților sau chiar la boli parodontale.  

Cum îți poți păstra dinții sănătoși? 

Pentru a păstra dinții sănătoși, este important să îi speli foarte bine și să ai o igienă riguroasă, care să includă utilizarea aței dentare și a dușului bucal. În afară de o igienă corectă, este important să mergi la controale periodice și să te întâlnești cu stomatologul înainte de a avea o durere sau o problemă.  

Este indicat să faci un control o dată la 6 luni. 
 
Pentru mai multe informații, te invităm să urmărești aici interviul complet cu colega noastră Dr. Dana Timofte, care a dezvăluit mai multe informații despre cum să îți păstrezi dinții sănătoși și să preveni apariția unor probleme dentare.