Quick Access
Medsana Noutăți
Despre Infertilitate, sesiune live cu Dr. Arben Zguri, Medic Specialist Obstetrică – Ginecologie

Infertilitatea este o afecțiune medicală ce poate afecta atât femeile, cât și bărbații. Adesea, acest diagnostic este pus cuplurilor ce nu reușesc să conceapă după un an de relații  intime regulate.

Cauzele infertilității

În cazul femeii, acestea pot fi reprezentate de:

  • probleme endocrinologice
  • lipsa ovulației
  • probleme ginecologice
  • malformații
  • probleme ale uterului / trompelor
  • boli care afectează probabilitatea de concepție sau probleme generale medicale care pun în pericol viața femeii în momentul concepției.

În cazul bărbatului, principala cauză este reprezentată de calitatea materialului biologic, de numărul de spermatozoizi (concentrația), de motilitatea (mișcarea) și morfologia (forma) lor. 

Opțiuni de tratament

Odată ce medicul specialist a diagnosticat infertilitatea și a identificat cauza, există următoarele opțiuni de tratament: 

Inseminarea intrauterină

Această procedură este recomandată atunci când bărbatul se confruntă cu infertilitatea. Mai exact, în momentul când avem o afectare ușoară a calității lichidului seminal. Însă, o condiție a acestei proceduri este ca partenera să nu prezinte probleme de ordin ginecologic.

Fertilizarea in vitro

Această procedură este recomandată, în general, atunci când femeia are vârsta >35 de ani, iar rezerva ovariană a acesteia este afectată. 

 

Pentru a afla mai multe despre infertilitate, accesează aici prezentarea integrală din sesiunea live cu Dr. Arben Zguri, Medic Specialist Obstetrică - Ginecologie în clinicile Medsana.