Schimbarea vremii și instalarea temperaturilor scăzute pot afecta buna funcționare a organismului. Includerea anumitor alimente în dieta de toamnă poate ajuta la menținerea și întărirea sistemului imunitar.
Iată care sunt cele mai bune alimente de toamnă pentru întărirea imunității:
Dovleacul
Pulpa dovleacului conține antioxidanți, minerale și vitamine – beta-caroten, vitamina C, vitamina K, fier, magneziu și calciu, iar semințele sunt bogate în Omega 6, zinc și potasiu.
Nucile și castanele
Nucile și castanele au un conținut ridicat de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, vitamine (A, E, K, C, B1, B2, B6), calciu, fier și zinc.
Mărul
Indiferent cum alegi să-l consumi, ca atare sau în sucuri și smoothie-uri, mărul este bogat în vitamina C, vitamina A, B1 și E, calciu, potasiu și magneziu.
Sfecla
Sfecla este o sursă excelentă de mangan, care ajută la producerea antioxidanților care susțin sistemul imunitar și vitamina C, esențială în lupta cu infecțiile.
Cătina
Cătina conține foarte multă vitamina C, vitaminele A, B1, B2, B6, B9 și E, calciu, magneziu, potasiu, fier și acizi grași esențiali.