Quick Access
Medsana Prevenție

Cum să ne protejăm pielea în timpul sezonului cald? – Sfatul specialiștilor

Vara este momentul potrivit pentru activități în aer liber. Indiferent că este vorba despre plimbări lungi prin parc, relaxare în curte sau activități pe plajă, toate au în comun expunerea la soare. Creșterea incidenței cancerului de piele în ultimele decenii este puternic legată de activități în aer liber fără a folosi creme cu factor de protecție solară, acest lucru determinând  efecte nocive asupra pielii, ochilor și sistemului imunitar.

Cum ne protejăm de soare?

Umbra, îmbrăcămintea adecvată și pălăriile oferă cea mai bună protecție - aplicarea protecției solare devine necesară pe părțile corpului care rămân expuse precum fața și mâinile.

Iată care sunt sfaturile specialiștilor Medsana:

  1. Limitați expunerea la soare după-amiaza. Razele soarelui sunt extrem de puternice între orele 11 și 16. Este indicat să evitați expunerea la soare în acest interval.
  2. Adăpostiți-vă la umbră. Umbra poate fi cel mai bun aliat împotriva soarelui puternic. Căutați umbră atunci când soarele este puternic, dar rețineți că umbrelele sau copacii nu vă oferă protecție 100%. 
  3. Purtați accesorii pentru a vă proteja. O pălărie cu marginea largă oferă o protecție solară bună pentru ochi, urechi, față și umeri. Ochelarii de soare reduc foarte mult disconfortul la nivelul ochilor cauzat de expunerea la soare.
  4. Folosiți cremă cu protecție solară. Alegeți creme cu SPF mediu care să vă protejeze împotriva radiațiilor UVA și UVB și, dacă sunteți la plajă, nu uitați să aplicați crema  din nou la fiecare două ore, după ce înotați sau faceți orice altă activitate în aer liber.