Quick Access
Medsana Prevenție

Obiceiuri alimentare sănătoase pe timp de vară

Vara este un anotimp minunat, plin de soare, căldură și alimente proaspete și delicioase, iar pentru a ne bucura din plin de acest sezon, este important să avem grijă de alimentația noastră. Iată câteva obiceiuri alimentare sănătoase, care vă pot ajuta să vă mențineți în formă și sănătoși pe timp de vară.  

1. Consumați mai multe fructe și legume proaspete

Fructele și legumele proaspete precum pepenele roșu, pepenele galben, căpșunele, zmeura, piersicile, caisele, mango, roșiile, ardeii, castraveții și multe altele, sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți și pot ajuta la menținerea sănătății generale.

2. Beți multă apă 

În timpul verii, temperatura crește și corpul se poate deshidrata cu ușurință. Trebuie să vă hidratați corespunzător, consumând multă apă. Pe lângă acest lucru, consumul de apă poate ajuta și la menținerea sănătății pielii. 


3. Evitați alimentele procesate și bogate în zahăr 

Alimentele procesate și bogate în zahăr pot contribui la creșterea în greutate și pot avea un efect negativ asupra sănătății generale. Încercați să evitați alimentele procesate și bogate în zahăr și să optați pentru alimente sănătoase și proaspete. 


4. Gătiți acasă 

Gătitul acasă vă poate ajuta să vă mențineți alimentația sănătoasă și să controlați ingredientele și porțiile. În timpul verii, încercați să gătiți acasă cât mai mult posibil, folosind ingrediente sigure.  


5. Consumați mai puțină carne și mai multe proteine vegetale 

În timpul verii, încercați să reduceți consumul de carne și să optați pentru proteine vegetale, cum ar fi fasolea, lintea, nucile și semințele. Acestea sunt bogate în proteine, fibre și nutrienți esențiali. 


6. Luați gustări sănătoase în timpul călătoriilor 


Multe persoane călătoresc pe timp de vară, iar asta poate fi o provocare pentru menținerea obiceiurilor alimentare. Încercați să pregătiți propriile gustări acasă, chiar dacă este tentant să alegeți opțiuni rapide și procesate.  


7. Mâncați porții mai mici și mai dese 


Temperaturile ridicate pot reduce pofta de mâncare. Mâncați porții mai mici și mai dese, la intervale regulate de timp, pentru a menține nivelul de energie și pentru a preveni senzația de foame excesivă.  


Aceste obiceiuri alimentare sănătoase vă pot ajuta să vă mențineți sănătoși, în formă, energici și fericiți pe tot parcursul verii.