Quick Access
Medsana Prevenție

Trusa de prim ajutor în vacanță

Dr. Daniela Burlacu, medic primar medicină internă, Centrul Medical Medsana

Indiferent unde plecați în vacanță, în bagaj trebuie să existe și o trusă de prim ajutor, cu atât mai mult dacă vacanța este în străinătate.

În cazul în care aveți o boală cronică, trebuie să luați cu dvs. în primul rând medicamentele recomandate pentru acea boală, în cantitate suficientă pentru perioada vacanței. Indicat ar fi ca înainte de a pleca în concediu să faceți o vizită medicului curant pentru a stabili schema de tratament pe perioada vacanței și a vă informa despre eventualele contraindicații legate de locul unde vă veți petrece concediul. De asemenea  și pentru copii este bine să se facă un control la medicul pediatru. Dacă mergeți într-o țară exotică este bine să vă interesați din timp dacă este necesar să faceți o serie de vaccinuri.

Chiar dacă nu urmați niciun tratament în mod normal, este bine să aveți la dvs. o serie de medicamente care se eliberează fără rețetă, care pot rezolva mici neplăceri ce pot apărea:

  1. pansamente sterile, soluție pentru dezinfectat răni minore, zgârieturi, arsuri ușoare (apă oxigenată, betadine, rivanol), plasturi cu rivanol, leucoplast, Baneocin, spray Bepanthen, spray Oximed
  2. unguente ce au un efect antiinflamator pentru dureri musculare, articulare, contuzii, entorse (Diclofenac, Sindolor, Voltaren, gel cu arnică)
  3. soluții antițânțari, gel pentru înțepături de insecte (Fenistil)
  4. antihistaminice pentru alergii ușoare (Claritine, Aerius)
  5. medicamente pentru diaree (Imodium, Smecta, Ercefuryl)
  6. laxative ușoare ( Dulcolax)
  7. antispastice pentru dureri abdominale, menstruale (No Spa)
  8. pansamente gastrice atât pentru adulți, cât și pentru copii (Dicarbocalm, Maalox)
  9. medicamente pentru indigestii ușoare (Triferment, Colebil)
  10. medicamente pentru greață, rău de mașină (Emetostop)
  11. medicamente pentru răceală (Nurofen Raceală și Gripă, Paracetamol, Strepsils, Vibrocil, Olynth)
  12. medicamente pentru durere sau febră (Ibuprofen)