Quick Access

Medsana Specialități medicale - Boli de nutriție

Boli de nutriție
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Preț
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Consultație boli metabolice, diabet și nutriție - medic specialist/ primar
340.00 lei
Consultație medic specialist/primar boli metabolice, diabet și nutriție cu prescriere dietă
460.00 lei
Control după consultație boli metabolice, diabet și nutriție - medic specialist/ primar (în termen de 30 de zile)
190.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.


Bolile de nutriție se referă la afecțiuni precum supraponderabilitatea și obezitatea, subponderabilitatea, diabetul zaharat (insulinotratat sau nu), dislipidemiile, bolile endocrinologice, cardiovasculare, reumatologice cu indicație de scădere în greutate, bolile hepatice și renale etc.

Aceste boli de nutriție apar atunci când aportul alimentar al unei persoane nu conține cantitatea potrivită de nutrienți pentru o funcționare sănătoasă a organismului. De asemenea, acesta situație poate apărea și în cazul persoanelor ce nu pot asimila corect nutrienții din alimente. 

Exemple de tulburări de nutriție includ obezitatea cauzată de aportul excesiv de hrană, anemia cauzată de aportul insuficient de fier și probleme legate de vedere din cauza aportului inadecvat de vitamina A. Tulburările nutriționale ale sistemului nervos includ deficitul de vitamine, în special de vitamine din grupul B.

Prețul nu include eventualele investigații suplimentare de specialitate efectuate de medicul examinator în cadrul consultației.

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.