Quick Access

Medsana Specialități medicale - Consultații diverse

Consultații diverse
Pentru a efectua o programare, vă rugăm selectați investigațiile dorite, precum și clinica în care doriți sa mergeți.

INVESTIGAȚII ȘI ANALIZE
Preț
Alege
SELECTEAZĂ CLINICA
Certificat pentru rezidență
340.00 lei
Certificat prenupțial/persoană*
250.00 lei
Consultație de specialitate Clinica Medsana Ploiești - medic primar/ specialist
250.00 lei
Consultație de specialitate pentru Certificat A5 + raport medical cu timbru
380.00 lei
Consultatie prevaccinare si administrare vaccin antigripal Vaxigrip Tetra
265.00 lei
Control după consultație de specialitate Clinica Medsana Ploiești - medic primar/ specialist (în termen de 30 de zile de la data consultației)
140.00 lei
Examinare pre-vaccinare
220.00 lei
Instruire/Consiliere medicală de specialitate***
340.00 lei
Raport medical - orice specialitate
230.00 lei
Vizită domiciliu asistentă medicală
250.00 lei
Vizită domiciliu asistentă medicală extra București (Ilfov)
400.00 lei

* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.

* Întrucât Ordinul nr. 888/2006 privind revizuirea reglementărilor referitoare la examinările radiologice de masă nu precizează că e obligatorie examinarea radiologică pulmonară în cazul căsătoriei, certificatul medical prenupțial nu include radiografia cardio-pulmonară.
 
În cazul în care, în urma examinării clinice, medicul generalist consideră că radiografia cardio-pulmonară este necesară în vederea încheierii certificatului medical prenupțial, acest serviciu se va achita separat conform listei de prețuri Medsana valabilă la data efectuării serviciului.

*** Acest serviciu presupune evaluare medicală, informații medicale - exclude examinarea clinică.


Pentru a te ajuta să te pregătești mai bine, Medsana oferă o listă a acelor analize medicale necesare cununiei civile, cât și pentru căsătorie. Mai pe scurt, o asistență medicală potrivită pentru doi.

Există un lucru de care oamenii trebuie să se asigure înainte de a se căsători – sănătatea partenerului lor. Atât tu, cât și viitorul tău soț/soție ar trebui să vă faceți anumite analize pentru ca medicul dvs. să vă poată elibera un certificat prenupțial. 

- HIV și bolile cu transmitere sexuală

Virusul imunodeficienței umane (HIV) provoacă SIDA și slăbește capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. Ar trebui să vă asigurați că nici dvs. și nici partenerul dvs. nu sunteți seropozitivi înainte de a vă decide să vă căsătoriți.

De asemenea, ar trebui să verificați posibilitatea apariției unor infecții pe viață, hepatita B și C și herpesul, precum și a celor curabile, cum ar fi gonoreea, sifilisul, vaginoza bacteriană, candidoza, Chlamydia etc.

-  Radiografia pulmonară

Cea mai bună metodă pentru depistarea tuberculozei pulmonare active este atât investigarea simptomelor, cât și radiografia toracică. 

- Testul de fertilitate

Puteți lua în considerare efectuarea testelor de fertilitate pentru a evita surprizele neplăcute și stresul emoțional asociat cu acestea. Ar trebui să faceți teste atât pentru dumneavoastră, cât și pentru partenerul dumneavoastră. Testele de fertilitate includ analize seminale, analize hormonale; ecografii pelviene pentru a constata starea organelor interne de reproducere.

- Testul genetic

Înainte de căsătorie, ambii parteneri ar trebui să își facă testele genetice pentru a ști dacă au moștenit sau au avut potențialul de a moșteni vreo boală.

- Afecțiuni medicale cronice

Testarea timpurie a unor afecțiuni precum diabetul, hipertensiunea arterială, bolile renale etc., va permite cuplurilor să solicite asistență medicală suficient de devreme pentru a facă schimbările necesare în stilul de viață. 

- Testul de compatibilitate a grupei sanguine

Cuplurile ar putea avea dificultăți în timpul sarcinii dacă grupele lor de sânge nu sunt compatibile. Ar trebui să se asigure că factorul Rh al ambilor parteneri este același sau se află într-un interval compatibil.

- Testul pentru tulburări de sânge

Femeile ar trebui să se supună unui test de depistare a tulburărilor de sânge pentru a ști dacă sunt victime ale hemofiliei sau talasemiei.

Însă, un cuplu poate efectua și alte tipuri de analize pt căsătorie. Este mai bine să fii în siguranță atunci când vine vorba de sănătatea ta, fiind conștient de aceste probleme sau de lipsa lor, poți fi mai liniștit în ziua cea mare. Așadar, asigură-te că efectuezi testele medicale enumerate mai sus.

Prețul nu include eventualele investigații suplimentare de specialitate efectuate de medicul examinator în cadrul consultației.

 

Programare online
Programează-te
Close


Câmpurile marcate cu * sunt obligatoriu de completat.